KEMA smelt samen met Noorse collega

KEMA smelt samen met Noorse collega

Het Noorse Det Norske Veritas (DNV) neemt 74,3 procent van de aandelen van keuringsbedrijf KEMA over. Samen gaan ze een advies- en certificatiebedrijf vormen op het gebied van opwekking, transmissie en distributie van elektriciteit en van schone energie.

De nieuwe naam van het bedrijf is DNV KEMA Energy & Sustainability en zal bestaan uit alle 1,800 werknemers van KEMA, en 500 experts van DNV op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaamheid.

De onderneming zal worden geleid door Thijs Aarten, huidig voorzitter van de Raad van Bestuur van KEMA. Het hoofdkantoor zal gevestigd zijn in Arnhem in Nederland.

Diensten

DNV KEMA Energy & Sustainability gaat de volgende diensten aan de energiesector leveren: advies over windenergie, afvangen en opslaan van CO2, handel in CO2, energiebesparing, opwekking, transmissie en distributie van elektriciteit. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met energiegerelateerde testen, inspecties en certificatie.

DNV wordt met een aandeel van 74,3 procent meerderheidsaandeelhouder. Alliander behoudt zijn belang van 25,4 procent, net als Cogas (0,3 procent). De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de VS, Nederland en Duitsland.

Bron:
KEMA