Aandelen Suntech en Sunpower scoren hoger dan verwacht

Aandelen Suntech en Sunpower scoren hoger dan verwacht

De aandelen van Suntech Power, de grootste bouwer van zonnepanelen en Sunpower, scoorden boven verwachting. De resultaten in het vierde kwartaal waren beter dan analisten hadden verwacht.

Toename

Het aandeel van het Chinese Suntech, genoteerd aan de New York Stock Exchange, ging 8,3 procent omhoog naar 3,65 dollar per aandeel. Het aandeel van Sunpower, genoteerd aan de NASDAQ, steeg 8,7 procent naar 8,13 dollar per aandeel. Ook de Bloomberg Global Leaders Solar Index (BLGS), een index van aandelen van 37 solarbedrijven, steeg 3,6 procent.

Subsidie-voordelen

De vraag naar zonnepanelen in het vierde kwartaal steeg omdat ontwikkelaars nog konden profiteren van de subsidievoordelen in bijvoorbeeld Duitsland. Eerder werd bekend dat in 2011 wereldwijd het aantal zonne-installaties met 66 procent is gestegen naar 27,6 gigawatt (GW). Hari Chandra Polavarapu, solar analist bij Auriga USA zegt: “Zelfs nu de subsidievoordelen in Duitsland minder zijn geworden, is de vraag naar zonnepanelen robuust. In december was er sprake van vee partijen die nog de deadline wilden halen om te profiteren van subsidies”.

Winst per aandeel

SunPower liet een winst van 16 dollarcent per aandeel zien. Analisten hadden een verlies van zes dollarcent per aandeel verwacht. Suntech heeft in 2011 2,09 GW verscheept, terwijl het bedrijf 2 GW had verwacht. In het vierde kwartaal werd tussen de 610 en 630 miljoen dollar aan zonnepanelen verkocht. Gemiddeld hadden analisten een verkoop van 552 miljoen dollar verwacht.

Bron: Bloomberg