UPDATE Solar Total: “Geen consequenties voor Zon Zoekt Dak-actie”

UPDATE Solar Total: “Geen consequenties voor Zon Zoekt Dak-actie”

Vandaag werd bekend dat installateur Solar Total in 2011 met financiële problemen kampte. Het Nederlandse label van Solar Total, Solar Living, is de partner van Stichting Natuur & Milieu voor de collectieve inkoopactie Zon Zoekt Dak.

Geen consequenties

Eind vorige week werd bekend dat ruim 5.500 klanten zich hebben aangemeld voor de actie. CEO Mike van der Wallen bevestigt dat de (voormalige) financiële problemen geen consequenties hebben voor de actie. Ron Wit, hoofd kilmaat en energie bij Natuur & Milieu sluit zich bij de woorden aan: “We wisten tijdens de selectie van een installateur dat er een voorraadprobleem speelde bij Solar Total, maar dat ze maatregelen aan het treffen waren om dit te verhelpen. Medio 2011 was duidelijk dat er een gezonde financiële basis was om de samenwerking aan te gaan”.

Keuze voor Solar Total (update 7 maart, 25 april 2012)

In een interview met Energiebusiness geeft Ron Wit het volgende aan over de keuze voor Solar Total: “We hebben Solar Total gekozen vanwege hun ruime ervaring,  hoge graad van service en hun uitgebreide netwerk van installateurs. Niet iedere speler kan haar eigen mensen inzetten om een grote groep consumenten te bedienen”. Hiermee won Solar Total de aanbesteding van drie andere concurrenten die niet bij naam genoemd kunnen worden.

De actie Zon Zoekt Dak loopt nog tot en met 16 maart.