3 vragen aan…Ron Wit van Natuur & Milieu

3 vragen aan…Ron Wit van Natuur & Milieu

Ron Wit is hoofd klimaat en energie bij de Stichting Natuur & Milieu. Wit reageert op het nieuws van Solar Total, die in 2011 in de financiële problemen zat. Het Nederlandse label van Solar Total, Solar Living, is namelijk de installatiepartner van Natuur & Milieu voor de collectieve inkoopactie van zonnepanelen Zon Zoekt Dak.

1. Wist u dat Solar Total in financiële problemen verkeerde?

Wit: “Solar Living hebben we financieel getoetst dus we wisten dat Solar Total in 2011 financiële problemen heeft gehad.. Er speelde bij hen een voorraadprobleem, waarop ze een verlies hebben moeten nemen. Het is een effect van hun snelle groei in korte tijd. Eind 2011 hebben ze een financieel, solide basis gecreëerd. Pas nadat deze problemen waren opgelost zijn we met Solar Living in zee gegaan. Hierdoor zijn er ook geen gevolgen voor de klanten van onze actie Zon Zoekt Dak”.

2. Waarom hebben jullie destijds toch gekozen voor Solar Total?
Wit: “We hebben Solar Total gekozen vanwege hun ruime ervaring,  hoge graad van service en hun uitgebreide netwerk van installateurs. Niet iedere speler kan haar eigen mensen inzetten om een grote groep consumenten te bedienen”. Wit benadrukt dat Natuur & Milieu ook steekproeven laat uitvoeren op de kwaliteit van de uitgevoerde installaties en het beloofde rendement.

3. De actie Zon Zoekt Dak loopt nog tot en met 16 maart en heeft ruim 5800 registraties. Krijgt deze nog een vervolg?
Wit: “Onze eerste prioriteit is dat de klanten van Zon Zoekt Dak goed bediend worden. Daarna gaan we de actie evalueren. Je merkt dat steeds meer mensen, ook vanwege de toenemende energieprijzen, voor zonnepanelen kiezen. Een verlenging van de actie behoort tot de mogelijkheden indien we opnieuw het verschil kunnen maken. Uit het succes blijkt dat consumenten graag ontzorgd willen worden. Met deze aanpak van totale ontzorging hebben wij een versnelling teweeggebracht in de markt voor zonnepanelen”.