CEO Gieselaar (Oskomera): “Helft Nederlandse daken in potentie met PV bedekt”

CEO Gieselaar (Oskomera): “Helft Nederlandse daken in potentie met PV bedekt”

Oskomera Home Solar gaat voor de actie 123 zonne-energie 2.500 zonne-energiesystemen plaatsen. De installateur gaat ook systemen plaatsen voor de medewerkers-actie PV Prive van telecommer KPN. Hiermee zet het bedrijf een goede stap om de uitgesproken ambitie om in 2012 vijftienduizend systemen te verkopen, te bewerkstelligen.

Nederlandse consumentenmarkt

Nadat Nederland jarenlang de rijen sloot in Europa op het gebied van zonne-energie, lijkt een groeimarkt te ontstaan, onder meer door de vele collectieve inkoopinitiatieven. In een interview met BNR Nieuwsradio licht directeur Dennis Gieselaar van Oskomera hun ambities toe: “Voor ons is de Nederlandse consumentenmarkt een heel belangrijke markt. In Nederland liggen er kansen voor particulieren. Je hebt met zonne-energie 25 jaar schone en onafhankelijke energie tegen een vaste prijs. Er is in Nederland voldoende zonlicht om de investering rendabel te maken. We komen uit een slaapstand. Maar als gevolg van de dalende prijzen, ontstaan er nu klantengroepen die geïnteresseerd zijn in zonne-energie”. Gieselaar verwacht, als de huidige prijsdalingen doorzetten, de helft van de Nederlandse woningen met zonnepanelen bedekt zijn.

Aanhoudende groei

Oskomera Home Solar, gevestigd in Amsterdam en dochter van de Oskomera Group in Deurne, is speciaal opgericht voor de consumentenmarkt. Gieselaar reageert op de berichten van collega-bedrijven die het moeilijk hebben in de huidige marktomstandigheden. Gieselaar: “Er zijn bedrijven die de afgelopen jaren hard zijn gegroeid, maar die nu hun markten zijn afnamen. Als je afhankelijk bent, van een bepaald aantal markten, ontstaat een lastige situatie. We zijn in de gelukkige situatie dat we nog hard groeien”.

Innovatie

Wel vindt Gieselaar dat de branche een ‘verplichting heeft om het maatschappelijk draagvlak voor zonne-energie te vergroten’. Waarmee hij wil zeggen dat ‘heel lelijke zonnesystemen in het landschap en stadsomgeving vermeden moeten worden. Gieselaar: “Dat kan door als sector te innoveren zodat er toepassingen ontstaan die fraai zijn”.

Bron: BNR Nieuwsradio