Consumenten E.ON krijgen vanaf 1 mei ‘groene stroom’

Consumenten E.ON krijgen vanaf 1 mei ‘groene stroom’

Energiebedrijf E.ON voorziet vanaf 1 mei 2012 al haar particuliere klanten van ‘groene’ stroom. De leverantie van grijze stroom wordt stopgezet. De leverancier belooft dat consumenten niet meer gaan betalen voor de groene stroom.

Investering in groene energie

De komende vijf jaar investeert E.ON ruim zeven miljard euro in groene energie. E.ON heeft de afgelopen tijd onder meer geïnvesteerd in windparken, evenals projecten rondom zonne-energie en aardwarmte. Roel Meijerink, Manager Marketing & Sales van E.ON Benelux, licht toe: “E.ON wil naast nieuwe grootschalige, duurzame productieparken ook op kleinere schaal werken aan duurzaamheid. Daarom krijgen al onze klanten zonder tariefaanpassing vanaf 1 mei aanstaande groene in plaats van grijze stroom. De consument hoeft hier niets voor te doen, maar werkt zo ongemerkt toch samen met ons mee aan een schoner en beter milieu.”

Over E.ON

E.ON Benelux is onderdeel van een van de grootste private energiebedrijven ter wereld, E.ON AG. Het bedrijf telt meer dan 26 miljoen klanten in 30 landen. E.ON heeft ruim 78 duizend medewerkers en rapporteerde over 2011 een omzet van ruim 112 miljard euro.

Onderzoek SOMO

Uit eerder onderzoek van SOMO werd er ook kritiek geuit op leveranciers zoals RWE/Essent, Vattenfall/Nuon en E.ON. Joseph Wilde-Ramsing van SOMO zegt: “De energiereuzen richten zich vooral op het vergroten van hun capaciteit in fossiele brandstoffen in Nederland en Duitsland, en op atoomenergie. We gaan in ons onderzoek niet op hun advertenties in,maar wanneer zij zich als ‘groen’ profileren, mag je dat gerust hypocriet noemen.”

Bron: persbericht E.ON