San Francisco lanceert online Urban Wind kaart

San Francisco lanceert online Urban Wind kaart

De Amerikaanse stad San Francisco werkt aan de ontwikkeling van een windkaart van de stad. Met de kaart kan worden bepaald welke locaties interessant kunnen zijn om energie op te wekken met behulp met ‘urban’ windenergie.

In kaart brengen

Voor SanFran is dit een eerste aanzet om het werkelijke windklimaat van de stad letterlijk in kaart te brengen.De volgende stap is het zo gedetailleerd mogelijk verifiëren van het werkelijke windklimaat. Voor deze verificatie wordt gebruik gemaakt van diverse meetstations in de stad, maar ook op basis van particulieren en bedrijven. Ook de bestaande online communicaties zoals Weather Underground wordt ook ingezet. Bij gebrek aan meer details is de windkaart nog slechts een grove indicatie van de locaties die potentieel interessant kunnen zijn voor energieopwekking met behulp van urban wind. SanFran heeft eerder al een zonne-energiekaart gelanceerd.

Windkaart op landsniveau

Het idee van San Francisco is ook op grotere schaal, op landsniveau, in kaart gebracht. Twee visuele kunstenaars hebben deze windkaart gelanceerd, gebaseerd op bijna ‘live’ data afkomstig van National Digital Forecast Database.

San Francisco Lanceert Online Urban Wind Kaart

Bron: Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk)