Solar Days van start gegaan

Solar Days van start gegaan

Solar Days vindt plaats van 7 mei t/m 13 mei. Tijdens deze dagen vinden er honderden zonne-energie evenementen in het land plaats. Bezoekers komen meer te weten over zonne-energie, hoe de installatie werkt, hoe het eruit ziet en wat het de bewoners oplevert. Vandaag (maandag 7 mei) vindt er in ‘Solar City’ Rotterdam een openingsdebat plaats. Dit debat is te volgen via twitter #SolarDaysNL.

Solar Days

In Nederland worden de Solar Days georganiseerd door een samenwerkingsverband van Holland Solar (brancheorganisatie voor zonne-energie), ODE (belangenorganisatie voor gebruikers van duurzame energie), UNETO-VNI (ondernemersorganisatie voor installateurs), Agentschap NL (agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) en Solar Magazine, het nationale vaktijdschrift over zonne-energie. De European Solar Days worden ondersteund door IEE (Intelligent Energy Europe).

Solar Tours

Een bus vol professionals en geïnteresseerden gaan op 8, 9, 10 of 11 mei langs de meest bijzondere zonne-energie projecten. Met exclusieve rondleidingen door gebouwen, presentaties, zeer verzorgde organisatie en volop netwerkmogelijkheden. Meer informatie is te vinden op www.solartours2012.nl.

Evenementen (een selectie)

 • Amsterdam- Tijdens de SolarDays wordt het project Zon op Stadshoeve officieel in gebruik genomen. Het is een coöperatie van ruim 30 huishoudens die samen bijna 90 panelen exploiteren op het dak van een boerenschuur.
 • Zundert- Wij zetten tijdens de Solar Days onze deuren open voor iedereen die meer wil weten over elektrisch rijden, zonne-energie, zonnepanelen, subsidie regelingen etc. U kunt ook een testrit maken met een elektrische auto.
 • Zoetermeer- Innodura organiseert een informatiemarkt op stadsboerderij de Weidemolen in het kader van de Europese zonne-energie dagen
 • Uithuizermeeden – Een netwerkbijeenkomst met het onderwerp: Zonnestroom, onze toekomst
 • Arnhem- Eerste collectief inkopen actie voor pv zonnepanelen. Georganiseerd vanuit De Groene Vos, het winkel- en informatiepunt voor duurzame ontwikkeling. Tijdens onze openingstijden is iedereen welkom om het zonnepaneel te komen bekijken en informatie in te winnen over onze zeer voordelige actie.
 • Rotterdam – Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen is met 2000 m2 vloeroppervlakte het concrete kennis- en congrescentrum voor duurzaam bouwen. ICDuBo is onderdeel van het programma van de Solar Tours op 10 mei. Er worden zowel thermische als PV zonnepanelen onder de aandacht gebracht.
 • Utrecht- Tijdens de Solar Days zal de nadruk liggen op het esthetisch verwerken van pv panelen in een dak van leisteen. (te) Vaak worden panelen op een (pannen)dak gelegd en dat is niet altijd even mooi! Energie besparen is een must maar het oog wil ook wat!
 • Noorden- Een veerdienst op zonne-energie op de Nieuwkoopse Plassen. De overtocht gaat over de mooiste plekken van de plassen. Wij varen 3 maal per dag heen en weer!
 • Dokkum – Wij staan op de beurs Achtkarspelen met uitgebreide informatie en demonstraties van zonnepanelen.
 • Hoogeveen- Op vrijdagavond 11 mei houden wij tussen 19.00 en 21.00 een informatie avond over zonnestroomsystemen.
 • Lelystad – Kom tijdens de Solardays 2012 ons duurzame huis bezichtigen. Sinds 2008 zijn we druk bezig om huis zuiniger te maken. Inmiddels hebben we een forse hoeveelheid zonnepanelen, een zonneboiler, WTW unit voor de douche, zuinige apparatuur en hebben we veel geïnvesteerd in isolatie van ons huis. Daarnaast houden we ons verbruik en onze opwek van de zonnepanelen en zonneboiler nauwkeurig bij.
 • Tiel – Het bekijken van PV-installatie en Zonnecollector en delen van praktijkervaring. Beide systemen zijn al ruim 10 jaar in gebruik.
 • Utrecht – Laagdrempelige opening van woning met diverse energiebesparingstoepassingen en natuurlijk zonne-energie installaties. Bijzondere element is dat een deel van de zonnestroom die wordt opgewekt, is geïntegreerd in een dakbedekking, wat bovendien een mooi herkomstverhaal heeft.
 • Eindhoven – De werkgroep duurzaamheid organiseert we een informatiebijeenkomst over zonnepanelen en zonneboilers voor onze buurtbewoners in de wijk Gijzenrooi (Eindhoven). Er is veel belangstelling, getuige de ruim 50 aanmeldingen.
 • Wageningen- Fietsroute langs open huizen in Wageningen.
 • Zwolle- Collectief zonnestroomsysteem in mens- en milieuvriendelijke woonwijk www.Meanderhof.nl. Deze wijk bestaat uit 53 huur- en koopwoningen, groot en klein.
 • Arnhem- Bezoekers zijn van harte welkom voor het bekijken van onze zonnepanelen, omvormers en een zonnecollector. U krijgt koffie, aandacht en antwoorden uit de praktijk op al uw vragen over zonne-energie.
 • Den Haag- Bij Landzigt liggen zonnepanelen op het dak van de kas. U kunt de constructie bekijken en een monitor waarop te zien is hoeveel energie er wordt opgewekt.
 • Winsem en de Marne – Duurzaamheidscafé met het vrijwilligersplatform Samen Duurzaam rondom het thema duurzaam(ver)bouwen. Inwoners en bedrijven uit de gemeenten Winsum en De marne vertellen o.a. over energie besparen en duurzame energieopwekking.