Toyota en Stedin willen versneld laadpunten realiseren

Toyota en Stedin willen versneld laadpunten realiseren

Autofabrikant Toyota en netwerkbeheerder Stedin willen samen dat hybride en elektrisch rijden populairder wordt. Samen met enkele gemeenten in de regio’s Rotterdam, Den Haag en Utrecht gaan ze om tafel om in versneld tempo oplaadpalen en parkeerplaatsen te realiseren.

Laadpunten

Te weinig laadpunten en speciaal gereserveerde parkeerplaatsen worden nu gezien als de voornaamste drempels van elektrisch aangedreven auto’s. Beide bedrijven verwachten dat de vraag naar hybrides en elektrische auto’s fors gaat toenemen. Op een jubileumcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaven enkele gemeenten aan dat ze samen met Toyota en Stedin een voorstel schrijven om de infrastructuur te gaan verbeteren. Dit voorstel moet eind dit jaar klaar zijn.

Plug-in Hybrid

Het nieuws komt met de introductie van een nieuw model van de Toyota Prius, de Plug-in Hybrid, die 25 kilometer volledig elektrisch kan rijden. De batterij van deze auto zou in ‘slechts’ 1,5 uur volledig opgeladen zijn. Met de verkoop wordt er een The New Motion oplaad servicepakket bijgeleverd. The New Motion heeft een Green Deal met Rijksoverheid om eind 2013 tienduizend laadpalen in Nederland te hebben gerealiseerd.

Bron: Toyota