Eneco neemt retailtak DONG Energy over

Eneco neemt retailtak DONG Energy over

Eneco neemt concurrent Dong Energy Sales over. Hierdoor worden 90.000 energieklanten en 89 medewerkers overgeheveld naar Eneco. Deze heeft hierover overeenstemming bereikt met het Deense DONG S/A, de moedermaatschappij van DONG Energy Sales B.V. De overname is onder voorbehoud van een aantal advies- en goedkeuringstrajecten, waaronder goedkeuring door toezichthouder ACM.

Overname

Jeroen de Haas, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eneco Groep, zegt in het persbericht: “Wij zijn bijzonder verheugd. Door deze overeenkomst mogen we energie leveren aan een groep klanten die bewust heeft gekozen om duurzame energie af te nemen. Dat sluit goed aan bij de ambitie van Eneco om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken”.
De over te nemen klanten van DONG Energy Sales worden tijdelijk ondergebracht in een nieuwe organisatie, evenals de 89 medewerkers. Het is de bedoeling dat klanten en medewerkers op termijn geïntegreerd worden in de bestaande Eneco organisatie. Tot het zover is, blijven de klanten bediend worden onder de DONG merknaam.

Door de overeenkomst heeft Eneco ruim 2,2 miljoen klanten.

Bronnen: persbericht Eneco / Dong Energy