Deze solarbedrijven hebben het niet gered

Deze solarbedrijven hebben het niet gered

In de Nederlandse solarbranche is een heuse shake-out gaande. Deze week werd de branche weer opgeschrikt door het faillissement van Sunconnex, al 24 jaar een naam in deze wereld. Welke bedrijven hebben het niet gered de afgelopen maanden? Energiebusiness.nl maakte een overzichtje van de laatst bekende faillissementen.

 

2014

Dit jaar zijn de volgende solarbedrijven failliet gegaan:

  • Sunconnex (11 februari 2014)
  • Natutech (29 januari 2014)
  • Energy Holland (28 januari 2014)

Lees hier het bericht over Natutech en Energy Holland.

2013

Vooral eind vorig jaar werd de branche opgeschrikt door een aantal opeenvolgende faillissementen:

Lees hier het bericht over het faillissement van de drie laatstgenoemde partijen. Het is nog onbekend of bovenstaande partijen een doorstart kunnen maken. Verschillende partijen hebben voor het faillissement getracht hun bedrijf tevergeefs te verkopen of nieuwe financiering te zoeken.

Interview Energieker

Lees hier het verhaal van Frits Verhoef, eigenaar en oprichter van Energieker.