Cursus: kosten besparen met energiezuinige binnenverlichting

Cursus: kosten besparen met energiezuinige binnenverlichting

Is LED verlichting zaligmakend? Leer zelf het onderscheid te maken op de diepgravende ééndaagse cursus binnenverlichting, georganiseerd door EnergieMedia op 3 juni a.s. Deze opleiding in één dag geeft een volledig overzicht van de (technische) mogelijkheden van energiezuinige verlichting en geeft inzicht in de beperkingen daarvan. Leer over de werking, de technische begrippen en mogelijkheden voor energiebesparing, inclusief berekening daarvan.

Cursus energiezuinige binnenverlichting

De diepgravende cursus is bestemd voor personen die willen besparen op binnenverlichting of anderen daarover willen adviseren: de energiecoördinator, milieucoördinator, facilitair manager, gebouwbeheerder, adviseur en (beleids)medewerker. De deelnemers worden bewust gemaakt van de mogelijkheden en risico’s van energiebesparing op bestaande elektromagnetische (EM) verlichtingssystemen met behulp van in de markt aanwezige besparingsapparatuur en energiezuinige lampen als T5, TLD-eco en TL-LED toepassingen.

Docent

Docent ir. Dick van Riel is een zeer ervaren professional met 35 jaar ervaring bij de lichtdivisie van Philips. Hij was als technisch manager verantwoordelijk voor productontwikkeling en engineering. Daarvoor was hij vele jaren lid van de Philips Pilot Plant, waar hij lichtprojecten initieerde.

In een eerder interview met EnergieVastgoed gaf Dick van Riel zijn visie op binnenverlichting en de mogelijkheden tot besparing bij vervanging van bestaande systemen. Lees hier het volledige interview.

Meer informatie

De cursus wordt gehouden in Den Bosch. Aanvang 10.00 uur, afsluiting rond 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie.