DEKRA mag Better Biomass-certificeringen uitvoeren

DEKRA mag Better Biomass-certificeringen uitvoeren

Certificeringsorganisatie DEKRA heeft de accreditatie ontvangen om Better Biomass-certificeringen uit te voeren. Met deze accreditatie is het bedrijf de eerste instantie die in de biomassasector de volledige keten van producent tot eindgebruiker kan certificeren.

(Persbericht) De certificering, die tot vorige maand bekend stond onder de naam NTA 8080, is bedoeld voor bedrijven die duurzame biomassa uit hout, mest, groente, fruit en afval produceren. Dekra is onder andere bekend van het LED-keurmerk.

Duurzame biomassa

Het met behulp van biomassa opwekken van energie en produceren van plastic kan volgens DEKRA een wezenlijke bijdrage leveren aan de strijd tegen de klimaatverandering. Verantwoordelijkheid nemen voor de duurzaamheid van bio-energie en bio-plastics in productie, verwerking, handel en gebruik is daarbij essentieel.

Better Biomass

De voormalige duurzaamheidscriteria NTA 8080 en het bijbehorende certificatieschema NTA 8081 heten sinds vorige maand Better Biomass. Het certificatiesysteem is daarmee in een nieuw jasje gestoken. De criteria worden binnenkort eveneens aangepast. Zo wordt, naast duurzaamheidsaspecten van biomassa, nu ook de toepassing van biomassa in biobased producten meegenomen. Ook recente thema’s als koolstofschuld staan in de nieuwe criteria. Publicatie van het vernieuwde certificatiesysteem wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Over DEKRA

DEKRA verzorgde al landelijke normeringen als het Verificatie protocol dubbeltelling en het Verificatie protocol inboekregister met daarnaast de internationale normen als RedCert, Roundtable Sustainable Biomass (RSB) en de International Sustainability & Carbon Certification (ISCC).

Bron: Persbericht Dekra

Beeld biomassa: Shutterstock / Shutterstock