Philips brengt nieuwe LED-straatverlichting naar Italië

Philips brengt nieuwe LED-straatverlichting naar Italië

Philips heeft in drie Italiaanse stadjes hypermoderne LED-straatverlichting laten installeren onder de projectnaam ‘Terug naar de toekomst’. Het behouden van de charme en verlagen van de energiekosten staan centraal, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

In de plaatsen Citta Sant’Angelo, Cison di Valmarino en Varmo is de nieuwe verlichting zo verwerkt, dat het past bij de pittoreske architectuur en culinaire tradities, aldus het Eindhovens Dagblad. Het ontwerp van de nieuwe straatverlichting is volgens Philips een combinatie van nostalgisch en eigentijds. Daarmee wordt de charme van het oude karakter van de plaatsen gerespecteerd, meldt het bedrijf.

Energiebesparing

Sant’Angelo zocht een efficiënte en elegante oplossing om de energierekening van de stad te verlagen. Door LED-lampen (3.600 stuks) in de klassieke lantaarnpalen te verwerken, die allemaal via een dashboard te bedienen zijn, kan het energieverbruik sterk afnemen. In Cison di Valmarino gaat het energieverbruik met maar liefst 80 procent omlaag door de installatie van 2.600 lampen.

Bekijk hoe de verlichting is toegepast in onderstaande video.

 

Beeld LED-verlichting: Vimeo
Beeld LED-verlichting: Vimeo