Philips en Schréder vervangen openbare verlichting in Dronten

Philips en Schréder vervangen openbare verlichting in Dronten

Philips en Schréder zullen de komende vijf jaar alle openbare verlichting van meer dan twintig jaar oud in de gemeente Dronten gaan vervangen. De huidige gele verlichtingsarmaturen worden vervangen door LED-armaturen die wit licht geven.

Dat meldt Flevopost.nl. De gemeente zegt al jaren de meest energiezuinige lampen voor straatverlichting te gebruiken, waarbij het verlichtingsniveau en de gelijkmatigheid voldoen aan de wettelijke eisen. De ontwikkeling in energiezuinige lampen is nu zo ver dat LED-verlichting dusdanig is ontwikkeld dat het ook geschikt is voor openbare verlichting, aldus Verlichting.nl.

Vervangen oude armaturen

Armaturen die meer dan twintig jaar oud zijn, zijn aan het einde van hun levensduur en moeten daarom worden vervangen. De komende vijf jaar zullen ruim 2800 armaturen en 600 masten inclusief armaturen vervangen worden. Aan het einde van de periode zal bijna 40 procent van de lichtpunten voorzien zijn van LED-verlichting.

Philips en Schréder, specialist op het verlichtingsvlak en met name buitenverlichting, zijn op 6 juli gestart met de vervanging van 340 armaturen in Oud-Swifterband. Na de bouwvak volgen Oud-Dronten en de buurt Bungalowpark waar 820 armaturen zullen worden vervangen. In de buurt Spelwijk worden eind dit jaar nog eens ruim 250 masten met armaturen vervangen. De overige armaturen worden in de jaren hierna vervangen.

Beeld openbare-verlichting: Shutterstock