Green Tech Congres: ‘Waar ambitie is, is een weg’

Green Tech Congres: ‘Waar ambitie is, is een weg’

Tijdens het Green Tech Congres op 5 oktober wordt een ondernemersdebat georganiseerd onder leiding van Jan Douwe Kroeske en Erik Hulzebosch, waarbij clean tech, innovatie en energietransitie centraal staan. Voorafgaand aan het plenaire programma van het Green Tech Congres kan men deelnemen aan een aantal inspirerende werksessies.

Het thema voor deze zevende editie is ‘Smart grid for powerful growth’ en focust zich op vragen als: ‘Hoe creëren we een optimale publiek-private samenwerking voor een regionaal ecosysteem, internationale groei voor ondernemers én een versnelling van de energietransitie?’

Het congres in de Schouwburg van Deventer heeft inspirerende sprekers, werksessies, een innovatie- & energieplein en persoonlijke adviesgesprekken. Het Energiefonds Overijssel biedt gericht inzicht in financiering van uw innovatie of energieproject. Hieronder het volledige programma.

Programma

Programma GreenTech Congres, 5 oktober 2015, Deventer
11.30 – 12.00 uur Ontvangst deelnemers werksessies (inclusief lunch)
12.00 – 13.00 uur Werksessies
13.00 – 13.30 uur Ontvangst gasten plenair programma & persoonlijke adviesgesprekken
13.30 – 13.40 uur Inleiding plenair programma door dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske en het GreenTech Journaal
13.40 – 14.00 uur Interview met gedeputeerden Jan Jacob van Dijk van provincie Gelderland en Erik Lievers van provincie Overijssel over instrumenten en ambities voor energietransitie en –innovatie
14.00 – 14.15 uur Officiële openingsfilm Green Tech Week 2015
14.15 – 14.35 uur Presentatie door Marco Waas (Director RD&I and Technology AkzoNobel) over ‘Smart grid for powerful growth’ en de ambitie van AkzoNobel voor groeibedrijven in Deventer
14.35 – 15.30 uur Debat met ondernemers “Waar ambitie is, is een weg” met Marco Waas en twee ondernemers gefinancierd door Energiefonds Overijssel: Gerhard Muggen (Algemeen directeur Empyro), Hans Veenemans (Managing Director Holland Eco Finance) o.l.v. Jan Douwe Kroeske en Erik Hulzebosch
15.30 – 16.00 uur Pauze met onder andere het innovatie & energieplein en persoonlijke adviesgesprekken
16.00 – 17.00 uur Uitreiking Jan Terlouw Innovatieprijs door Jan Terlouw
17.00 – 17.10 uur Afsluiting
17.10 – 19.00 uur Netwerkborrel

 

Inspirerende werksessies

Voorafgaand aan het plenaire programma wordt een aantal inspirerende werksessie aangeboden. Ontvangst is vanaf 11.30 uur en van 12.00 tot 13.00 uur kan men deelnemen aan een van onderstaande werksessies:

 • Decentrale opwekkingsinitiatieven
  Welke oplossingen die bijdragen aan de energietransitie in de Stedendriehoek zijn er denkbaar. Denk en praat mee.
 • Energiebesparing in een gebouwde omgeving
  Iedereen wordt zich steeds bewuster van de noodzaak van duurzame bouw. Ook Cleantech Regio ziet hierin kansen: meer concurrentiekracht voor onze bedrijven, meer mensen aan het werk etc. In deze werksessie komen verschillende business cases aan bod en wordt besproken wat voor effecten ze hebben en wat men nog meer kan doen.
 • Mobiliteitstransitie
  Verschillende bedrijven zijn al betrokken of bezig met het thema Slimme Mobiliteit. Samen met de provincies worden momenteel andere mobiliteitsinitiatieven en -kansen in kaart gebracht. Wat kunt u doen?
 • Transitie van en benutting uit industriële processen
  Circulair produceren is een belangrijke voorwaarde om te komen tot een circulaire economie. Hoe kunnen we deze transitie vormgeven en welke stappen kunt u nemen om hieraan bij te dragen? 
 • Innovatie in financieringsinstructies
  Bent u op zoek naar financiering voor duurzame innovatie of wilt u meer weten over diverse financiële mogelijkheden voor uw businessconcept of projectplan? Tijdens deze werksessie hoort u meer over hoe u de kans kunt vergroten om met succes financiering te vinden, welke werkwijze en toetsing wordt gehanteerd, welke bedrijfstypen projecten komen in aanmerking? En hoe zit het met begeleiding en ondersteuning?
 • Internationalisering, van contact tot purchase
  Driekwart van de ondernemers binnen Greentech wil met hun innovatie de grens over. Maar hoe doe je dit en waar begin je? Na de werksessie gaat u naar huis met een concreet stappenplan voor hoe u de Duitse markt moet betreden.

Kijk voor meer informatie en aanmelding voor alle werksessies op de website van Green Tech Alliances.

Persoonlijk adviesgesprek

Tijdens de Meet & Match is in het GreenTech Café is ook de mogelijkheid voor een persoonlijk adviesgesprek van tien minuten op een van onderstaande thema’s (meerdere keuzes mogelijk):

Actief in de Energie- en Milieutechnologie? Gevestigd in Overijssel of Gelderland? Schrijf dan uw evenement in op de website van de Green Tech Week 2015.
Beeld Logo GTW: Green Tech Week / Green Tech Week