Derde Smart Energy Accelerator Program van Rockstart

Derde Smart Energy Accelerator Program van Rockstart

Begin 2016 gaat de derde editie van Rockstart’s Smart Energy Accelerator van start. Alliander, Cofely en Gemeente Amsterdam bieden zich aan om nieuwe concepten in praktijk te testen.

Rockstart legt voor de derde keer de basis voor cleantech start-ups. Uit eerdere edities kwamen bedrijven als Qwiksense en Zonnepanelendelen voort. Deze keer is Freerk Bisschop de programmadirecteur van de Smart Energy Accelerator. Bisschop is als ondernemer actief met Planet B Ventures, dat start-ups begeleidt en helpt met kennis en geld, en is al jaren actief in de cleantech sector.

Disruptive

In deze editie gaat de zoektocht uit naar nieuwe concepten waarin de mogelijkheden van internet, mobiel en big (energy) data gecombineerd worden. Bisschop noemt dit ‘the internet of energy things’, zo schrijft Rockstart in de aankondiging van het programma. Volgens Bisschop is de energiesector toe aan disruptie: ‘Internet technologie start-ups zijn de sleutel tot het versnellen van de energietransitie.’ Het verbinden van apparaten, ontwikkelen van apps voor mobiel en gebruikmaken van data helpt bij het slimmer benutten van energiesystemen.

Launching customers

Rockstart wil met de energie start-ups aansluiten bij bestaande spelers op de energiemarkt, zodat concepten sneller van de grond kunnen komen. In deze editie werken Alliander, Cofely en Gemeente Amsterdam mee en stellen zij hun netwerk beschikbaar. ‘Rockstart is daarmee voor start-ups die innoveren met energie- en internettechnologie het krachtigste zakelijke ecosysteem om snel op te schalen, met global impact’, zegt Bisschop.

Bron: Rockstart en Silicon Canals