Lancering USEF: framework voor smart grid ontwikkeling

Lancering USEF: framework voor smart grid ontwikkeling

De groei in duurzame opwekking van elektriciteit verlangt flexibilisering van het net. Het USEF framework is de nieuwe uniforme standaard voor een geïntegreerde, slimme energiemarkt.

Twee jaar geleden hebben ABB, Alliander, DNV GL, Essent, IBM, ICT en Stedin de krachten gebundeld om de transitie naar een geïntegreerde smart energy markt te versnellen. De uitkomst van die samenwerking is USEF: een eenduidige internationale marktstandaard voor een geïntegreerde slimme energiemarkt, die de consument centraal stelt en die flexibiliteit in energiegebruik verhandelbaar maakt. De standaard is te gebruiken voor de ontwikkeling van handelsplatformen en door bedrijven die diensten ontwikkelen voor smart grids, zoals vraagsturing met apps.

Webinar

Vandaag wordt het Universal Smart Energy Framework gelanceerd, met een launch webinar vanuit Wenen, om 16.00 uur vanmiddag. Het raamwerk voor het marktmodel, de structuur en mechanismen van de flexibiliteitsmarkt met alle onderliggende specificaties gratis te downloaden zijn.

De lancering markeert een kantelpunt in de creatie van een geïntegreerde Europese smart energy markt en is een belangrijke stap voorwaarts voor de sector, zo schrijft USEF in een persbericht. Bekijk de video voor een impressie van het raamwerk voor het marktmodel.