Innovation Award voor thuisbatterij van Solarwatt

Innovation Award voor thuisbatterij van Solarwatt

In Nederland loopt het nog niet zo’n vaart, maar in landen om ons heen rukt de thuisaccu op. Solarwatt wint de Innovation Award 2015 voor de MyReserve thuisbatterij voor energieopslag.

Persbericht – Een accupakket voor de opslag van elektriciteit is nuttig bij stroomstoringen, bij het vermijden van een piek in stroomafname van het net en het opslaan van stroom tegen het gunstigste tarief. Maar het meest worden thuisaccu’s gebruikt om elektriciteit opgewekt met eigen zonnepanelen op te slaan, voor gebruik als de zon onder is. Het Duitse Solarwatt, producent van onder meer zonnepanelen, kwam vorige maand met de nieuwe MyReserve opslagbatterij.

De Solarwatt MyReserve accu is door het gebruik van gelijkstroom inzetbaar met alle gangbare omvormers en is zo in alle systemen probleemloos te integreren. Het systeem heeft een hoge totale efficiëntie van 93 procent. De 4,4 kWh variant heeft een bruto adviesprijs van slechts 5.499 euro. De MyReserve-accu is modulair opgebouwd en kan door het geringe gewicht van de componenten probleemloos door één monteur geïnstalleerd worden. Het systeem werd gecertificeerd door de gerenommeerde testlaboratoria TÜV en Cetecom.

Innovation Award

De nieuwe, revolutionaire MyReserve-thuisaccu is met goud bekroond in de categorie Renewable Energy Systems tijdens de uitreiking van de Innovation Awards 2015 op de Franse vakbeurs INTERCLIMA+ELEC 2015 in Parijs. Dit is al de tweede grote prijs binnen enkele maanden voor Solarwatt. In juni kreeg het bedrijf tijdens de beurs Intersolar 2015 in München de ees Award 2015 uitgereikt.

Sinds begin oktober 2015 levert de Solarwatt de nieuwe accu in Duitsland. ‘Wij krijgen concrete vragen over ons systeem uit veel andere landen, waaronder Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en de Benelux-landen. We bereiden op dit moment de lancering in deze landen stapsgewijs voor’, zegt Erik de Leeuw, Algemeen Directeur van Solarwatt Benelux. Michiel van Schalkwijk Group Director International Sales is trots op de laatste award: ‘We hebben hard gewerkt aan deze krachtige opslagoplossing en zijn erg blij dat deze zowel in de vakwereld als bij de eindklant goed ontvangen wordt. De orders tot nu toe van de accu’s hebben onze verwachtingen ver overtroffen.’