Lichtrevolutie op LED Expo Benelux

Lichtrevolutie op LED Expo Benelux
PARTNERBIJDRAGE

Het kennisevent, expo en netwerkplatform LED Expo Benelux 2016 opent op 27 januari haar deuren, met weer méér exposanten. LED Expo is de plek voor installateurs, gebouwbeheerders, architecten, adviseurs en beleidsmakers.

Een technologische revolutie verdient een eigen podium en LED Expo Benelux is dit podium. Deze vakbeurs 2.0, een innovatieve hybride van tentoonstelling, kennis-event en networking platform, ontwikkelt zich net zo snel als de verlichtingsmarkt. LED Expo had 100% groei in expositieruimte in het tweede jaar en nu met de derde editie groeit de beurs weer 50%. Op 27 en 28 januari kan iedereen zich in de Brabanthallen op de hoogte stellen van de laatste stand van zaken op LED gebied. LED Expo is dé plek waar architecten, lichtadviseurs, installateurs, gebouweigenaren/beheerders, terreineigenaren/beheerders, ambtenaren en bestuurders zich uitgebreid én efficiënt kunnen oriënteren.

Lighting is exciting

Met verlichting kun je functionaliteit en gezondheidsaspecten verbeteren, de milieulasten omlaag brengen, de energiekosten verlagen, de veiligheid vergroten en de sfeer verhogen. En vaak willen afnemers dit allemaal tegelijkertijd! Dat was tot voor kort volstrekt onmogelijk maar k maar de LED revolutie is verantwoordelijk voor een revolutionaire paradigmaverschuiving. Veiliger én sfeervoller, functioneler én beter voor het milieu, gezonder én zuiniger; LED verlichting maakt het voor de eerste keer in de geschiedenis mogelijk. LED Expo Benelux toont deze ontwikkelingen en presenteert innovatieve oplossingen voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met de verlichting in en om het gebouw en terrein.

Automation op LED Expo

De ontwikkelingen gaan heel snel, de digitalisering van licht opent oneindige mogelijkheden en vergezichten. Ledverlichting kan gekoppeld worden aan data, en dan kan een lantaarnpaal opeens ook het verkeer beter laten doorstromen. Winkelverlichting kan klantenwensen uitlezen op smartphones en producten aanlichten en informatie sturen over acties en de nieuwste aanbiedingen. Kantoren krijgen daglichtafhankelijke constante regelingen die automatisch perfecte lichtomstandigheden regelen. En in de naaste toekomst worden geïntegreerde sensor gestuurde systemen die niet alleen het licht maar ook het klimaat en de beveiliging regelen, de norm. Deze ontwikkelingen gaan zich niet alleen voordoen in het bedrijfsleven of bij de overheid, maar op termijn ook bij de consument. Deze toekomst van LED heeft een eigen plaats op LED Expo Benelux, in de LED Dome lichten we een tipje van de sluier op. In deze verduisterde tentoonstellingsruimte presenteren we innovaties die de komende jaren gelanceerd gaan worden.

Groot aanbod, helder overzicht

De LED revolutie vindt niet alleen plaats aan de technologie- en aan de productkant, maar ook aan de leverancierszijde. Grote fabrikanten als Philips, Osram en General Electric zijn nog steeds belangrijke spelers maar ze hebben te maken met heel veel, stevige, nieuwe concurrenten. De opkomst van LED verlichting heeft de markt geopend voor fabrikanten met kennis op het gebied van halfgeleiders zoals Cree en Samsung en ook voor een snel groeiende groep van MKB bedrijven; op service gerichte leveranciers en innovators. Deze ontwikkeling biedt veel voordelen –versnelde innovatie, specialisatie, prijsconcurrentie, een nadeel is dat een zo groot aanbod aan leveranciers en producten “keuzestress” veroorzaakt en het selectietraject compliceert. De behoefte van afnemers aan een helder overzicht en aan toegankelijke, praktijkgerichte kennis is de verklaring van het succes van LED Expo Benelux. Met circa 100 gespecialiseerde LED bedrijven biedt LED Expo Benelux een compleet beeld van het actuele aanbod en met achtentwintig workshops en kennis-sessies krijgen bezoekers waardevolle en direct toepasbare informatie.

Door een bezoek aan LED Expo bent u in één dag volledig op de hoogte van de laatste LED ontwikkelingen. LED Expo wordt gehouden op 27 en 28 januari 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch. Op www.ledexpo.nl vindt u ook alle informatie over de exposanten, het workshopprogramma, de route, parkeren en de openingstijden.

LED Expo