Wereldprimeur LED Expo Benelux: Ademend Licht

Wereldprimeur LED Expo Benelux: Ademend Licht
PARTNERBIJDRAGE

Voor het eerst vindt er op de vakbeurs LED Expo Benelux een unieke urban lighting lichttentoonstelling/experience plaats. De experience Ademend Licht, van ruim 200 m2, wordt verzorgd door de bekende lichtontwerper Ellen de Vries.

Persbericht – Ellen de Vries van Het Lux Lab is voor deze speciale gelegenheid een samenwerking gestart met Geurt Grosfeld van Sonax, in de vorm van LXLBSNX: contextual lighting. Centraal in deze experience staat het effect van ledverlichting op welbevinden, energiebesparing en de mogelijkheden van connectiviteit; in de vorm van lichtdouches, kijkdozen en een 4 meter hoog beeld van de stad ‘Ademend Licht’.

Als bijzondere gastspreker is Marco Bevolo aangetrokken: voormalig directeur van Philips Design, internationaal gevierd licht visionair en consulting principal in urban futures. Bevolo geeft exclusieve kennissessies tijdens de tentoonstelling van Ademend Licht waarin hij onder andere zijn visie op de toekomst van openbare verlichting zal vertellen. Ook geeft hij een presentatie over zijn boek ‘Create The Livable City’.

Stadsverlichting

Ademend Licht is een unieke tentoonstelling over de laatste trends en toekomstvisies op het gebied van openbare verlichting en het effect van LED-licht op welzijn, veiligheid en emotie van de mens. De LED Expo-bezoeker wordt meegenomen in de visie op stadsverlichting van Ellen de Vries: ‘Met LED-licht en intelligente technologie voegen we waarde toe aan de leefomgeving van mensen. Met een integrale visie op licht maken we verbindingen tussen de binnen- en buitenruimte. Bijzondere lichtaccenten op iconen en monumenten, reclameverlichting, straatverlichting en licht vanaf de plint worden daarin meegenomen. LED-licht en slimme technologie maken dit mogelijk. De kwaliteit van leven, energie-efficiëntie en veiligheid worden ermee verbeterd. Deze tentoonstelling mag zéker niet gemist worden als u geïnteresseerd bent in de laatste ontwikkelingen op OVL gebied’, aldus Ellen de Vries.  

In deze ‘stad’, met het thema Ademend Licht worden de zintuigen geprikkeld. Ook ontdek je de meest innovatieve stadsprojecten, exclusief geselecteerd door Ellen de Vries en ontworpen door studenten van de Design Academy Eindhoven.

LXLBSNX

In 2015 is LXLBSNX opgericht. Daarin brengen Ellen de Vries en Geurt Grosfeld het beste samen uit hun afzonderlijke bedrijven: Het Lux Lab en Sonax. De jonge onderneming levert lichtontwerp vanuit een mensgerichte “social innovation” visie op de stad, gebruikmakend van slimme technologie. LXLBSNX ziet de gebruikersomgeving als een multidisciplinaire context met sociaal-culturele dimensies. LXLBSNX ontwikkelt lichttoepassingen die het belevingsniveau van verblijf in de complexe stedelijke omgeving verhogen.

LED Expo Benelux vindt plaats op 27 en 28 januari 2016 in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch.
Bron: Led Expo Benelux
Lees ook: Lichtrevolutie op LED Expo Benelux

LED Expo