Kennisplatform Energiekaart uitgebreid met MatchMaking

Kennisplatform Energiekaart uitgebreid met MatchMaking

Op het kennisplatform Energiekaart.net kunnen organisaties door middel van de nieuwe MatchMaking-functie met elkaar in contact komen om klanten te werven en samenwerkingen aan te gaan.

Persbericht – Energiekaart.net is een initiatief van Netbeheer Nederland, de branchevereniging van alle energienetbeheerders in Nederland. ‘In Nederland zijn dagelijks duizenden experts bezig in honderden projecten, proeftuinen en onderzoeken die de energietransitie versnellen’, aldus Marijn Artz van Netbeheer Nederland. ‘Daaruit komen veel vragen. Om de organisaties verder te helpen, hebben we de nieuwe Energiekaart voorzien van een MatchMaking-functionaliteit.’

Potentiële partners

Als een organisatie bijvoorbeeld een kansrijk product heeft, maar nog geen klanten, dan kunnen ze hierover een vraag stellen op het kennisplatform. Maar het kan ook zijn dat een bedrijf opzoek is naar potentiële samenwerkingspartners voor een nieuw project. Of er bestaat een gouden installatie die bedrijven en huishoudens energieneutraal maakt, maar deze is nog niet verbonden aan een project.

Energiekaart.net wil tips en tricks delen, dwarsverbanden leggen en discussies op gang brengen met de organisaties. Succesvolle projecten kunnen op die manier ook elders toegepast worden om te komen tot een betaalbaar, duurzaam en toegankelijk energiesysteem. ‘Het is nadrukkelijk de bedoeling om samen met andere partijen het online platform energiekaart.net verder uit te bouwen’, benadrukt Artz.

Er staan inmiddels 140 duurzame energie-initiatieven op de Energiekaart, waar 247 bedrijven en organisaties bij zijn betrokken. Vanaf nu staan er blogs en factsheets op het kennisplatform over recente ontwikkelingen, subsidies en regelingen.

Bron: Netbeheer Nederland