Meetbedrijf Fudura neemt softwaredienstverlener Metsens over

Meetbedrijf Fudura neemt softwaredienstverlener Metsens over

Fudura heeft per 1 februari 2016 softwaredienstverlener Metsens overgenomen. De overname past binnen de strategie om de klant te voorzien van betrouwbare meetdata- en informatiediensten.

Door Metsens B.V. over te nemen van Cogas B.V. vult meetbedrijf Fudura haar zakelijke dienstverlening verder aan.  René Pruijssers, directeur Fudura: ‘Wij zijn er trots op dat we de kennis van Metsens op het gebied van toegankelijke energiemonitorsystemen kunnen samenvoegen met de kunde van Fudura om betrouwbare meetdata inzichtelijk te maken. Dit betekent namelijk voor onze klant dat zij haar energiebeheer beter kan sturen. Wederom een stap om onze positie als professionele energiepartner en dienstverlener in de energievoorziening te versterken en zodoende onze groeiende positie te continueren.’

Innovatieve software

‘Metsens ontwikkelt innovatieve en concurrerende software die de koppeling tussen ICT-technologie en meetdata realiseert. Zo zijn gebruikers in staat te anticiperen op de specifieke omstandigheden en kunnen zij zo structurele besparingen realiseren. Het productportfolio van Metsens richt zich met name op de zakelijke markt. Samen kunnen wij de klant op het gebied van energiemanagement qua betrouwbare meetdata en innovatieve informatiediensten optimaal ondersteunen’, vult Iben van Paridon, manager en oprichter van Metsens aan.

Op 1 juni 2015 nam het meetbedrijf al Cogas Meetdiensten B.V. over.  Cogas Meetdiensten was onderdeel van Cogas uit Almelo en actief in het verwerken en inzichtelijk maken van meetgegevens voor grootverbruikers. De overname van Metsens is daarmee een logisch vervolg.

Over Fudura

Fudura meet en maakt energiestromen inzichtelijk en bestuurbaar. Daarbij verhuren ze ook bedrijfsmiddelen. Het bedrijf helpt ruim 23.700 zakelijke klanten in Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Het gecertificeerde meetbedrijf verzorgt de opname van meterstanden en geven actueel inzicht in deze meetgegevens door softwareoplossingen zoals Mijn Fudura en Data Direct. Daarnaast verzorgt het bedrijf voor haar klanten de energie-infrastructuur zoals transformatoren, meetinstallaties, schakelinstallaties én laadpalen voor elektrisch vervoer. Fudura is onderdeel van de Enexis Holding N.V.

Bron: Fudura