Deadline Call for Innovation Proposals nadert

Deadline Call for Innovation Proposals nadert

KIC InnoEnergy is op zoek naar bedrijven in Europa die een goed innovatief idee hebben voor duurzame energie. Daarom werd in januari  de ’Call for Innovation Proposals 2016’. De deadline voor dit initiatief staat nu voor de deur: alle voorstellen moeten op uiterlijk 4 april 2016 zijn ingediend.

Persbericht – KIC InnoEnergy legt zich toe op het bevorderen van innovatie in de duurzame energiesector in Europa. Dit jaar wordt gezocht naar Europese bedrijven, hetzij beginnende bedrijven, MKB/KMO’s of groter, met projecten voor innovatie in duurzame energie in de R&D-fase. Het initiatief is tot op heden erg goed ontvangen. Reeds 492 bedrijven, verspreid over heel Europa, hebben hun interesse geregistreerd.

Drievoudige uitdaging

Na de officiële sluitingsdatum van 4 april worden de meest veelbelovende deelnemers gevraagd hun voorstellen aan twee beoordelingscomités van KIC InnoEnergy te presenteren. Op 31 mei 2016 worden de succesvolle kandidaten bekendgemaakt en beginnen zij hun samenwerking met KIC InnoEnergy om hun innovatie op de markt te brengen.

Diego Pavia, Chief Executive Officer bij KIC InnoEnergy: ‘Ontwikkeling van innovaties in duurzame energie is in deze tijd belangrijker dan ooit. We worden wereldwijd geconfronteerd met de drievoudige uitdaging om emissies te verlagen, alternatieven voor de vervanging van fossiele brandstoffen te vinden en te zorgen voor toevoer en levering zonder de veiligheid in gevaar te brengen.’

KIC InnoEnergy werkt reeds samen met een aantal geslaagde deelnemers van eerdere Call for Innovation Proposals om hun innovatie op de markt te brengen. ‘De Call for Innovation Proposals van KIC InnoEnergy heeft tal van succesverhalen opgeleverd die stuk voor stuk oplossingen boden voor deze uitdagingen. Dankzij dit initiatief hebben we in de afgelopen jaren de meest levensvatbare concepten kunnen identificeren. Met de hulp van het netwerk van specialisten van KIC InnoEnergy worden deze innovaties nu verder ontwikkeld en klaargemaakt voor de markt’, aldus Pavia.

‘We openen nu onze deuren voor verdere nieuwe producten en oplossingen in de sector voor duurzame energie en onze boodschap aan de Europese community van vernieuwers is: sluit u bij ons aan en loop de kans niet mis om uw concept dit jaar om te zetten in een commerciële realiteit.’

Bron: KIC InnoEnergy