Eteck realiseert succesvolle crowdfunding binnen 8 dagen

Eteck realiseert succesvolle crowdfunding binnen 8 dagen

Warmtebedrijf Eteck heeft in samenwerking met Stichting Greencrowd binnen 8 dagen een bedrag van 550.000 euro binnengehaald via crowdfunding. Met ruim 1 miljoen euro resultaat uit crowdfunding is Eteck het warmtebedrijf met het meeste geld via crowdfunding.

Persbericht – Al eerder organiseerde Eteck, in samenwerking met Stichting Greencrowd, een succesvolle crowdfundactie. ‘Omdat die actie geslaagd was, zijn we deze actie optimistisch ingestoken, maar dit hadden we niet verwacht,’ vertelt Jaap van Eck, directeur van het warmtebedrijf, ‘Binnen 24 uur was er reeds 141.500 euro toegezegd! En nog eens 8 dagen later konden we de actie sluiten, omdat we de benodigde 550.000 euro hadden gerealiseerd.’ Het geld is nodig voor de de herfinanciering van vijf warmteprojecten in Hilversum, Veghel, Amsterdam en Zaandam. Deze projecten zijn met eigen middelen gekocht, gerecoverd en geoptimaliseerd. ‘Door het grote succes van de eerste keer was deze beslissing snel genomen. Omdat de samenwerking goed is bevallen, was de keuze voor Greencrowd ook logisch’, vervolgt Van Eck.

Greencrowd

Ook Stichting Greencrowd is blij met het resultaat. Het enige onafhankelijke crowdfundingplatform dat zich enkel richt op het financieren en herfinancieren van duurzame energieprojecten, is met dit resultaat de 2,5 miljoen grens gepasseerd.  Tijdens de eerdere actie van Eteck samen met Greencrowd werd ruim 450.000 euro opgehaald in 5 dagen. Toen was de crowdfundingsactie voor de herfinanciering van de recovery van hun WKO-systeem in Goes. Voor Stichting Greencrowd is dit het 25e succesvolle project. ‘Het EW4 project van Eteck is het grootste crowdfundingsproject dat wij tot nu toe hebben verzorgd’, vertelt Jan Willem Zwang, directeur van Stichting Greencrowd, ‘En wat voor een, met dit project is de gemiddelde inleg per crowdfunder gestegen van 3.100 euro naar maar liefst 3.600 euro.’ Het warmtebedrijf staat dankzij dit project op nummer één.

Eteck

Eteck exploiteert lokale collectieve warmtesystemen. In de markt van de lokale collectieve duurzame warmte is het bedrijf thans één van de grootste spelers, met circa 13.000 aansluitingen (hierna woningequivalenten of “WEQ”) verdeeld over circa 100 projecten over geheel Nederland.

Bron: Eteck, Stichting Greencrowd