SegenSolar brengt commercieel opslagsysteem Tesvolt op de markt

SegenSolar brengt commercieel opslagsysteem Tesvolt op de markt

Het Duitse bedrijf SegenSolar en de Duitse fabrikant Tesvolt zijn een samenwerking aangegaan om een commercieel energie-opslagsysteem van 30 kWh en hoger op de markt te brengen. Elke cel in het systeem kan afzonderlijk bediend worden, dat zorgt voor een langdurige werking.

Persbericht – SegenSolar, een groot bedrijf op het gebied van zonnestroom, gaat het systeem voor energieopslag verkopen via zijn webwinkel en via verschillende distributiecentrums over de hele wereld. Daarnaast biedt SegenSolar ondersteuning aan de installateurs. ‘Er zijn maar weinig opslagsystemen in staat om grote hoeveelheden energie snel om te zetten naar 30 kWh of meer, terwijl dat bij veel apparaten wel gegarandeerd wordt. Het opslagsysteem van Tesvolt kan het wel. De mogelijkheid om elke cel afzonderlijk te bedienen zorgt voor een langdurige werking, ook als er vaak hoge laadstromen zijn’, legt Jürgen Kreysern, technisch manager bij SegenSolar, uit. ‘Op dit moment is laadsnelheid bij onze commerciële klanten een van de bepalende factoren om een laadsysteem aan te schaffen. In landen met onstabiele elektriciteitsnetten, zijn commerciële opslagsystemen noodzakelijk om hoge pieken op te vangen.’

Prismatische batterij cellen

Tesvolt heeft een opslagsysteem ontwikkeld die gebruik maakt van zogenaamde prismatische batterij cellen. Het speciale design en de chemische samenstelling zorgt ervoor dat er een hoge oplaad snelheid wordt bereikt. Het intelligente besturingssysteem zorgt ervoor dat elke cel afzonderlijk wordt geladen en ontladen in een optimale snelheid voor een lange levensduur. Het opslagsysteem heeft een prestatiegarantie van 10 jaar.

Flexibel combineren

Het Tesvolt opslagsysteem is verkrijgbaar in 6 verschillende varianten van 10 tot 120 kWh. Ze kunnen flexibel worden gecombineerd, afhankelijk van de gewenste opslaggrootte. Voor een grootschalig opslagsysteem met een capaciteit van 1 MWh, is bij Tesvolt een kant-en-klare container beschikbaar. De klant kan ook elf bepalen hoe snel het opslagsysteem moet laden. Voor hoge oplaad snelheden, kan het opslagsysteem gecombineerd worden met verschillende Sunny Island laadregelaars van SMA. Hoe groter het aantal zelfstandige omvormers en hoe hoger de output, des te groter is de hoeveelheid energie die opgeslagen wordt en de snelheid dat het systeem de energie kan leveren. Ongeacht op het opslagsysteem nu aangesloten is op het elektriciteitsnet, het flexibele systeem maakt dat het opslagsysteem van Tesvolt gebruikt kan worden in elke situatie.

‘Het Duitse bedrijf SegenSolar krijgt veel steun van haar moedermaatschappij, Segen Ltd, en de verschillende Segen vestigingen over de hele wereld maken het mogelijk om het opslagsysteem in een kort tijdsbestek te leveren. SegenSolar is een fantastische distributiepartner voor onze opslagsystemen, die nu al een stijgende vraag kent, ook internationaal’, zegt Ronny Schrotke, senior accountmanager Europa bij Tesvolt.

Bron: Tesvolt.com