Smart Storage Solutions 2016: batterij-opslag in opkomst

Smart Storage Solutions 2016: batterij-opslag in opkomst

Op 21 september wordt voor de tweede maal het congres ‘Smart Storage Solutions’ georganiseerd in de Brabanthallen. Maak in één dag kennis met de laatste ontwikkelingen en de kansen van slimme opslagsystemen.

De verwachtingen zijn hooggespannen over opslagsystemen. Innovaties buitelen over elkaar heen in de media over een toenemend aantal laad- en ontlaadcycli, de opslagcapaciteit, prijsdalingen, toepassingsgebieden en de gebruikte grondstoffen. Heeft Li-Ion de strijd gewonnen of gaat een andere techniek aan de haal met de omzet en als aanjager van de verduurzaming van Nederland?

Hoewel opslagsystemen in Nederland nog primair worden gebruikt voor serverruimten, ziekenhuizen en enkele koplopers die autarkisch willen wonen, vinden op internationale schaal ‘disrupting’ ontwikkelingen plaats; prijzen kelderen, grote productiefaciliteiten worden gebouwd en Duitsland subsidieert opslagsystemen op grote schaal.

Veelzijdig congres

Het programma voorziet in kennis over de laatste trends; de techniek en technische toepasbaarheid, de prijsontwikkeling, de rol van e-mobiliteit en de mogelijkheden van seizoensopslag en het gebruiken van big data. Het congres richt zich op professionals uit Nederland en Vlaanderen van energiebedrijven, netbeheerders, zonne-energie bedrijven, installateurs, overheid, pers en overige specialisten en geïnteresseerden.

Vol programma

Het programma van het congres vangt aan om 10.30 uur, met inleidende speeches van Anil Srivasta, CEO Leclanché over algemene trends en Jillis Raadscheiders, DNV GL, voorzitter Energy Storage NL. Het middagprogramma bestaat uit 5 seminars met sprekers uit de praktijk van storage en onderzoek, met sprekers als prof. dr. Noshin Omar (Universiteit Brussel), Bart Hoevenaars (Powerpack/Tesla Motors), Huub Keizers (TNO), Sjef Zijlmans (Fronius), Jos Blom (Alliander). Het sluitstuk wordt verzorgd door SMA met een presentatie over smart homes en energy management.

Deelname en registratie

Aanmelden kan eenvoudig via deze link. De ticketprijs bedraagt € 365,- en bij het gelijk boeken van meerdere tickets € 295,-.

 

Lees ook: Energie-opslag steeds interessanter door dalende kostprijs

 

 

 

 

Beeld 300-x-250-smartstorage: Good / Smart Storage Solutions