Zonnepark Harlingen haalt 300.000 euro op via crowdfunding

Zonnepark Harlingen haalt 300.000 euro op via crowdfunding

Zonnepark Harlingen heeft via crowdfunding op ZonnepanelenDelen financiering opgehaald voor het grootste publieke zonnepark in Friesland. In 25 dagen is het crowdfund bedrag van 300.000 euro opgehaald onder 352 huishoudens in heel Nederland.

Persbericht – Naast de crowdfunding wordt er geld aangetrokken van een duurzame bank om zo het project van 3.528 zonnepanelen te realiseren. Bestuursleden van de coöperatie Frans van Wieren en Gert Jan Offinga hebben een volgende belangrijke stap genomen om te zorgen voor meer duurzame energie in Friesland. In het zonnige Harlingen kan er optimaal geprofiteerd worden van de zon. Frans van Wieren van Zonnepark Harlingen over de crowdfunding op ZonnepanelenDelen: ‘Het was een uitdaging om de financiering voor dit park rond te krijgen. Met behulp van creatieve oplossingen, veel betrokken partijen en via crowdfunding is dat toch gelukt. We hebben er voor gezorgd, zelfs in de vakantieperiode, dat het benodigde bedrag binnen een maand op tafel is gekomen met behulp van 352 huishoudens. Dit is boven verwachting, we zijn heel blij met dit gegeven vertrouwen. Nu kunnen we ons verder gaan voorbereiden op de realisatie van het Zonnepark. ‘

Meer dan 1 miljoen kWh

Het zonnepark wordt geplaatst op 18.412 vierkante meter grond op industrieterrein Oostpark te Harlingen. De verwachting is dat er december 2016 zonnestroom zal worden geproduceerd op de Fahrenheitstraat in Harlingen. Zonnepark Harlingen wordt aangesloten op het electriciteitsnet en is beschermd met hekwerk en actieve monitoring. In totaal zorgen de zonnepanelen zo voor een capaciteit van 952 kWp waarbij een productie verwachten in het eerste volledig productie jaar van meer dan 1 miljoen kWh. Zonnepark Harlingen is een samenwerking tussen Coöperatie Zonnnepark Harlingen, gemeente Harlingen en Greenchoice.

Coöperatie Zonnepark Harlingen U.A. is een coöperatie opgericht om de stad Harlingen duurzamer te maken. Door middel van zonne-energie krijgt de stad Harlingen een duurzamer gezicht. Zo heeft iedereen, ook die op het eigen gebouw geen mogelijkheid heeft tot het plaatsen van zonnepanelen, de kans om te profiteren van de zonne-energie.

Bron: Persbericht Zonnepanelendelen