Econnetic en Antea organiseren Windcongres 2016 tijdens Vakbeurs Energie

Econnetic en Antea organiseren Windcongres 2016 tijdens Vakbeurs Energie

Het ontwikkelen van nieuwe windenergieprojecten wordt steeds moeilijker en de kloof tussen ontwikkelaar, burger en overheid neemt snel toe. Draagvlak is niet vanzelfsprekend maar wel noodzakelijk. Econnetic en Antea organiseren het windcongres 2016 als deelprogramma van Vakbeurs Energie.

De 6.000 MW in 2020 aan windenergie op land, ongeveer een verdubbeling van het vermogen nu, is een ambitieuze doelstelling. De projecten groter en daarmee ook de impact op de omgeving. Veel (semi-)overheden worstelen daardoor met het halen van hun taakstelling. Deze situatie vraagt om een nieuwe aanpak.

Tijdens het Windcongres gaan vertegenwoordigers van gemeenten, landelijke overheid, de markt en omwonenden samen praten over een nieuwe aanpak die de realisatie van windprojecten in Nederland versnelt, efficiënter en eenvoudiger maakt. Er moet een nieuwe aanzet worden gegeven om tot een nieuwe, frisse aanpak die de realisatie van de overheidsambities dichter bij de marktpraktijk brengt.

Vakbeurs Energie

Sprekers zijn onder andere Maurits Groen (WakaWaka), Harm Reitsma (Windcentrale) en Kevin Dijkers (Yard). Het Windcongres vind plaats onder leiding van dagvoorzitter Olof van der Graag (NVDE). Het deelprogramma van de Vakbeurs Energie vindt plaats op 4 oktober in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch van 12:00 uur tot 17:00 uur.

De aanmelding voor het Windcongres 2016 verloopt via de registratiemodule van Vakbeurs Energie. De kosten voor een deelname aan het Windcongres bedraagt € 99,- excl. BTW.

Econnetic geeft advies, ontwikkelt en realiseert hernieuwbare energie oplossingen voor overheden en bedrijfsleven.  Antea Group is Antea Group is een internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau. Daarnaast zijn ze initiatiefnemer van De Duurzame Leverancier en hebben het hoogste niveau van de CO2-Prestatieladder behaald.

slider_energie_Vakbeurs-ENERGIE