Zelfstroom haalt met crowdfunding 2 miljoen euro op in 1 dag

Zelfstroom haalt met crowdfunding 2 miljoen euro op in 1 dag

Zelfstroom lanceerde op donderdag 2 december een duurzaam crowdfundingproject van 2 miljoen euro op het platform duurzaaminvesteren.nl. Dezelfde dag om 16.47 het streefbedrag voor het project al binnen.

Persbericht – CEO Bram Leijten laat weten dat er veel belangstelling is voor de crowdfunding projecten van Zelfstroom en dat door veel investeerders met interesse is uitgekeken naar het project. Dit crowdfundingproject is uniek in Nederland doordat dit het eerste project is waarbij er een door de AFM goedgekeurd prospectus verstrekt werd. ‘We breken behoorlijk wat records. We waren al de eersten in Nederland die zo’n groot crowdfundingproject in Nederland gelanceerd hebben voor duurzame energie in april van dit jaar’, zegt Bram Leijten. ‘Nu hebben we het bedrag verdubbeld naar 2 miljoen en weten vol te krijgen binnen één dag. Een heel mooi signaal voor ons, maar ook voor de interesse naar duurzame crowdfunding projecten.’ Zelfstroom heeft nu in totaal voor 4,6 miljoen euro met crowdfunding opgehaald, bestemd voor het plaatsen en verhuren van zonnestroomsystemen. De vraag naar het huren van zonnepanelen neemt in snel tempo toe. Zelfstroom is de grootste aanbieder van het verhuren van zonnepanelen in Nederland. ‘De ambitie is om in 2020 voor ruim 150 miljoen euro aan zonnepanelen op 50.000 woningen van particulieren geplaatst te hebben.’

Fossielvrij Nederland

Het bedrijf heeft als missie om samen met woningeigenaren in Nederland een bijdrage te leveren aan het reduceren van fossiele brandstoffen. Zelfstroom heeft het verhuren van zonnepanelen in Nederland geïntroduceerd en faciliteert hiermee dat zoveel mogelijk particulieren de kans krijgen om gebruik te maken van duurzame zelf opgewekte energie en zo geld te besparen op hun energierekening. De woningeigenaar hoeft dan geen investering te doen, maar slechts een klein bedrag aan huur te betalen. Door ook gebruik te maken van crowdfunding, dragen er indirect nog meer mensen bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Bron: Persbericht Zelfstroom