Nieuw: cursus Energielabel-C voor kantoren

Nieuw: cursus Energielabel-C voor kantoren

Schrijf nu in voor de cursus ‘Energielabel-C voor kantoren’ op 30 maart aanstaande. Wordt in één dag bijgepraat over de energielabel-C verplichting en het stapsgewijs verduurzamen van bestaande gebouwen.

Ongeveer de helft van de 67.000 kantoorgebouwen in Nederland voldoet niet aan de minimumeis van energielabel-C. Deze minimumeis wordt verplicht per 1 januari 2023 en in het eerste kwartaal van 2017 wordt de definitieve wetgeving bekend gemaakt. Ter voorbereiding daarop heeft RVO al een pagina aangemaakt over de energielabel-C verplichting.

Vastgoedeigenaren en facility managers moeten dus rond de tafel met hun leveranciers, zoals de installateur en de energie adviseur. In veel bestaande gebouwen is op het gebied van energie efficiëntie en energiebesparing nog zeer veel mogelijk. Het her-inregelen van klimaatinstallaties, toepassen van ledverlichting en het installeren van energiemonitoring zijn voorbeelden van goed toepasbare maatregelen, die bovendien passen in financieel gunstige regelingen als de EIA en ISDE. Bovendien worden investeringen in energiebesparende maatregelen vrijwel altijd terugverdiend. Ga voor een compleet overzicht naar het artikel ‘Energielabel-C voor kantoren‘ op EnergieVastgoed; hier staan weergegeven de besparingsmogelijkheid per labelstap en de kosten per vierkante meter.

Cursus ‘Energielabel-C voor kantoren’

De cursus ‘Energielabel-C voor kantoren’ behandelt in één dag alle aspecten van het verbeteren van de energieprestatie van bestaande gebouwen. Van wet- en regelgeving tot mogelijke maatregelen en het realiseren daarvan binnen energie prestatiecontracten. Voor vastgoedmanagers, facility managers, contractbeheerders van installatie- en servicebedrijven. Maar natuurlijk ook voor energie- en milieucoördinatoren, gebouwbeheerders en energieadviseurs. Bekijk hier het cursusprogramma.

Voor vastgoedbeheerders, facility managers en installatie- en onderhoudsbedrijven is de cursus ‘Energielabel-C voor kantoren‘ bedoeld. Leer in één dag alles over het realiseren van de benodigde labelstappen. Een praktijkgerichte cursus waardoor deelnemers direct aan de slag kunnen. Registreer nu!

Onderstaande infographic is van RVO:

Beeld Infographic Energielabel C: RVO / RVO