Grote order voor start-up Factory Zero van Dura Vermeer

Grote order voor start-up Factory Zero van Dura Vermeer

Factory Zero heeft haar eerste grote order binnen. Dura Vermeer heeft gekozen voor het toepassen van de iCEM, de Energie- en Klimaatmodule die door Factory Zero is ontwikkeld en recent in productie is genomen.

Persbericht – Factory Zero, een nieuw bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het leveren van industrieel vervaardigde bouwelementen voor Nul-Op-De-Meter-woningen, heeft haar eerste grote order binnen. Dura Vermeer heeft gekozen voor het toepassen van de iCEM, de Energie- en Klimaatmodule die door Factory Zero is ontwikkeld en recent in productie is genomen.

Het gaat in eerste instantie om ruim 100 energiemodules voor een van de Nul-Op-De-Meter renovatieprojecten die in de orderportefeuille van Dura Vermeer vullen. Het contract is woensdag 31 mei ondertekend tijdens de Provada.

Factory Zero

Factory Zero is een start-up die zich richt op de ontwikkeling van Nul-Op-De-Meter-concepten in combinatie met vergaande industrialisatie. Zij werkt daarvoor samen met industriële partijen als Mitsubishi, BASF en ABB. Naast de energiemodule die nu ontwikkeld is, werken ze met deze partners ook aan een complete dak- en gevelmodule, waardoor binnenkort een complete woning-make-over geleverd kan worden. Op deze manier wil Factory Zero Nul-op-de-Meter-concepten eenvoudig, betaalbaar en voor iedereen bereikbaar maken. De ontwikkelde bouwelementen maken het voor bouwbedrijven eenvoudig de stap te maken naar Nul-Op-De-Meter voor zowel renovaties als nieuwbouwwoningen.

Veel van de complexiteit wordt geïntegreerd geleverd in een geprefabriceerd bouwelement dat eenvoudig kan worden gecombineerd met de huidige bouwmethodes. Hierdoor wordt het bouwproces eenvoudiger en hoeft er minder in huis ontwikkeld te worden. Om dit soort make-overs voor particulieren aantrekkelijk te maken, dienen de prijzen nog zeker 40% te dalen. Daarvoor is het nodig dat op een eenvoudige manier complexe producten, met een zo’n groot mogelijke modificatiefactor, in grote aantallen kunnen worden geproduceerd.

iCEM

De iCEM (integrated climate and energy module) zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat dat volledig voldoet aan de voorwaarden van de wet Energie Prestatie Vergoeding. De iCEM is geschikt voor de Europese markt en combineert installatietechniek, zoals zonnepanelen, met de noodzakelijke monitoring. Daarmee wordt voor de bouwers een hoop gedoe rondom garanties en monitoring uit handen genomen. De eerste serie van 4 modules wordt begin juli geleverd aan bouwbedrijf de Vree en Sliepen uit Tiel.

Bron: Factory Zero