Houtsnippercentrale Delfzijl levert stroom voor 120.000 huishoudens

Houtsnippercentrale Delfzijl levert stroom voor 120.000 huishoudens

De energiecentrale van BioEnergieCentrale Delfzijl heeft een vermogen van 49 Megawatt en levert aan 120.000 huishoudens stroom.

Afvalhoutsnippers

De energie wordt geproduceerd uit gerecyclede afvalhoutsnippers. Ballast Nedam heeft een opdracht ontvangen voor de bouw van de energiecentrale, een contract van 48 miljoen euro. Het bedrijf bouwt de centrale in samenwerking met het Duitse Areva Renewables en het Finse Metso Power Oy.

Afvalverbranding

Medio 2013 wordt de centrale in gebruik genomen. In Nederland wordt momenteel ongeveer 90 megawatt aan houtgestookte energie geleverd door vier centrales, die meestal gekoppeld zijn aan afvalverbrandingsinstallaties. BioEnergieCentrale Delfzijl is een dochteronderneming van Eneco.