Klanten UnitedConsumers Energie en Greenchoice meest tevreden

Klanten UnitedConsumers Energie en Greenchoice meest tevreden

Klanten van UnitedConsumers Energie en Greenchoice zijn het meest tevreden. Beide leveranciers gooien hoge ogen in onderzoeken van de Consumenten en vergelijkingssite Energievergelijken.nl. Oxxio, de prijsvechter van Eneco, en Innova Energie scoren ruim 1,5 punt minder op klanttevredenheid.

Consumentenbond

Consumentenbond vroeg aan 4800 personen wat hun ervaring met hun energiebedrijf is. Consumentenbond onderzocht de volgende criteria: prijs, bereikbaarheid, klantenservice, juistheid van nota’s en voorwaarden van het contract. Uit hun onderzoek komt UnitedConsumers Energie met een 7,9 het beste naar voren, gevolgd door Greenchoice met een 7,8. Oxxio scoorde met een 6,4 het laagste. Gemiddeld was het rapportcijfer een 7. Opvallend is dat de Consumentenbond niet meet op bijvoorbeeld in Nederland genereerde hernieuwbare energie. Productinhoud is blijkbaar een minder belangrijk criterium om klantentevredenheid te meten. Zie hieronder alle rapportcijfers van alle leveranciers.
Schermafbeelding (29)

Energievergelijken.nl

Op vergelijkingssite Energievergelijken.nl hebben meer dan 21.500 bezoekers de afgelopen zes maanden (juli-december 2013) een cijfer gegeven aan hun huidige energieleverancier. Ditmaal scoort Greenchoice het beste, gevolgd door Anode en wederom UnitedConsumers Energie. Innova Energie scoort met een 6,2 het laagst. De grote jongens, Essent, Nuon en Eneco, zitten allemaal rond het gemiddelde.

Schermafbeelding (28)

Andere uitkomsten

De andere uitkomsten van Energievergelijken.nl:

  • De gemiddelde score is, net zoals bij de Consumentenbond, een 7.0. Tussen maart en september 2013 werd gemiddeld nog een 7.1 behaald.
  • De Nederlandse Energie Maatschappij heeft haar service iets verbeterd. Ook Budget Energie stijgt op de lijst. Van de prijsvechters scoort Energiedirect.nl, onderdeel van Essent, het beste.
  • De belangrijkste reden om naar een andere leverancier over te stappen, is de kostenbesparing.

Bronnen: Consumentenbond / Energievergelijken.nl