Warmtenet Enschede volledige gestookt op afvalwarmte

Warmtenet Enschede volledige gestookt op afvalwarmte

De stad Enschede, waaronder 5.500 huishoudens en 200 bedrijven, wordt vanaf nu verwarmt door afvalwarmte. Vanaf heden levert Twence niet meer een gedeelte maar de volledige gevraagde warmte voor Enschede.

Warmteleverancier Ennatuurlijk werkte al sinds 2009 samen met duurzame leverancier Twence. De warmtekrachtcentrale op het industrieterrein de Marssteden in Enschede is uitgeschakeld. Dat betekent dat Twence in de volledige levering van de warmte voorziet met restwarmte uit zijn afvalverbrandingsinstallatie. Directeur Erik Stronk van Ennatuurlijk en CEO Marc Kapteijn van Twence hebben hun overeenkomst daarop aangepast. Twence rekent op zijn website voor dat de totale warmtelevering 180.000 MWh bedraagt. Dat levert een besparing op van 22,5 miljoen kubieke meter aardgas op en 40.000 ton vermeden CO2-uitstoot.

Afvalwarmte

Twence is een producent van grondstoffen en energie uit afvalstromen en biomassa. ‘Wij dragen bij aan de vermijding van CO2-uitstoot, het terugbrengen van grondstoffen in de kringloop en de vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Het afval waar wij grondstoffen uit halen, halen wij uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.Ons uiteindelijke doel is een afvalloze samenleving, met optimaal hergebruik van goederen en terugwinning van grondstoffen’, aldus Twence.

Bron & beeld: Twence.