Greenspread richt warmtebedrijf op

Greenspread richt warmtebedrijf op

Greenspread Warmte is het nieuwe warmtebedrijf opgericht door Greenspread. Duurzaam, transparant en focus op lokaal draagvlak vormen de belangrijkste kenmerken van het nieuwe bedrijf.

 

[Persbericht] Dankzij de aankoop van 22 kleinschalige warmtepompprojecten van Nuon wordt Greenspread Warmte direct een van de grootste leveranciers van duurzame warmte en koeling in Nederland, zo zegt het bedrijf.

Andere focus

In totaal neemt het bedrijf vanaf april 2.628 aansluitingen over van Nuon (circa 4.000 woningequivalenten), verspreid over Nederland. Waar Nuon het accent verlegt naar grootschalige warmtenetten in stedelijke gebieden, focust Greenspread Warmte zich op de technische, financiële en organisatorische optimalisatie van kleinschalige projecten.

Het bedrijf verwacht met de oprichting de gewenste groei van haar warmteportfolio in goede banen te kunnen leiden, zowel als eigenaar van warmtenetten, als ook dienstverlener en exploitant.

Lokaal draagvlak

Via het online crowdfundingplatform van Stichting Greencrowd hebben geïnteresseerden de mogelijkheid gekregen mee te delen in het financiële rendement van de projecten. Belangrijkste financieringspartner voor de overname van de Nuon-warmteprojecten is de Triodos Bank.

Het nieuwe bedrijf gelooft sterk in de meerwaarde van lokaal draagvlak voor duurzame projecten. Daarmee willen zij meer crowdfunders betrekken bij de verworven warmteprojecten. Binnenkort start een nieuw (her)financieringsronde op de website van Stichting Greencrowd, zo meldt het bedrijf.

Lees meer artikelen over hetzelfde onderwerp door een kijkje te nemen in ons archief ‘Warmte-netwerk’.

Bron en beeld: Persbericht Greenspread