Infographic: Top vijf zonne-energie landen wereldwijd

Infographic: Top vijf zonne-energie landen wereldwijd

In onderstaande infographic kan men onder het genot van een kopje koffie zien waar in de wereld het hoogste rendement van zonnevermogen te behalen valt, en de daadwerkelijke top vijf van landen die hier toch enigszins van afwijken.

Bill Barber, een Canadese huisinspecteur heeft onlangs een infographic ontworpen waarin te zien is hoe zonnepanelen huizen kunnen voorzien van energie en tegelijkertijd het milieu helpen. In de infographic kan men onder andere een wereldkaart vinden waarop te zien is hoe het potentieel van zonne-energie vermogen is verdeeld. De verdeling van het potentieel van zonne-energie en de daadwerkelijke top vijf van landen die wereldwijd het meest gebruik maken van zonne-energie liggen echter ver uit elkaar. Zo blijkt Duitsland op nummer 1 te staan, terwijl het maar de helft van het potentieel vermogen aan zonne-energie kan benutten vergeleken met bijvoorbeeld Soedan.

Verdeling potentieel zonne-energie vermogen

potentieel-zonnevermogen(Klik op de afbeelding voor de originele bron)

Zoals te zien op de wereldkaart is het potentieel in de continenten Afrika en Australië het hoogst, wanneer men echter kijkt naar de top vijf van landen die het meeste gebruik maken van zonne-energie, zijn deze nergens te bekennen.

Top 5 zonne-energielanden

Top-5-geinstalleerd-zonnevermogenDe infographic toont dat Duitsland momenteel aan kop gaat wat betreft het geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen (aan het einde van het jaar 2012). Hoewel het geen land is met een flinke hoeveelheid aan zonne-energie, hebben ze wel een uitstekende subsidie-regeling die ervoor zorgt dat de zonne-energie kan concurreren op de energiemarkt, zo beweert Barber.

Bron: Alternative Energy News|Infographic: Bill Barber
Beeld: Wikimedia