’10-40% besparen op energiekosten met vraagsturing’

’10-40% besparen op energiekosten met vraagsturing’

Senfal optimaliseert de inkoop van energie door in te spelen op de variërende energieprijzen. Het bedrijf claimt besparingen tussen de 10 en 40% te kunnen realiseren.

Het huidige energieverbruik van bedrijven biedt grote kansen voor een duurzame en economische optimalisatie. Door apparaten zo slim mogelijk aan te zetten, kan maximaal geprofiteerd worden van variabele energieprijzen. Voor de consumentenmarkt mag dit nog niet, maar voor grootzakelijke klanten wel.

De hoogte van de energiekosten en duurzaam inkopen zijn actuele issues. Een van de nieuwste ontwikkelingen op de energiemarkt is het inspelen op variabele energieprijzen. Voor de meeste bedrijven is de stroomprijs, afgezien van dag- en nachttarief, de hele dag hetzelfde. Echter, op de groothandelsmarkt varieert de prijs continu, mede veroorzaakt door duurzame bronnen als wind en zon.

Software

Senfal is een jong bedrijf uit Utrecht en ontwikkelt slimme software waarmee elektrische vermogens ingezet worden op de energiemarkten. Senfal realiseert besparingen op de elektriciteitskosten door bij het verbruik rekening te ouden met de actuele stroomprijs. De software zorgt ervoor dat het inschakelen van installaties op de goedkoopste momenten plaatsvindt.

Optimalisatie koel- en vriesinstallaties

Koelsystemen in de groot- en detailhandel verbruiken veel energie, maar hun bufferende capaciteit biedt kansen om kosten te besparen. Senfal onderscheidt zich door vanuit een centraal systeem verschillende vermogens aan te sturen, in relatie tot de actuele prijsontwikkeling. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat het primaire proces nooit verstoord mag worden en de conditie van het product vooropstaat.

Senfal heeft partnerships met verschillende organisatie, waaronder Enexis, Nuon, Anode, TNO, Universiteit Utrecht en Technolution. Meer informatie is te bekijken op Senfal.com.

Beeld electrical-863402_1920: Foundry