Nijmeegse Vierdaagse geeft het goede voorbeeld met ledverlichting

Nijmeegse Vierdaagse geeft het goede voorbeeld met ledverlichting
PARTNERBIJDRAGE

Bij de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse wordt extra rekening gehouden met duurzaamheid en oog voor het milieu. Een speciaal aandachtspunt daarbij is het gebruik van ledverlichting.

De organisatie van de Vierdaagse heeft verregaande maatregelen genomen om het milieu minder te belasten. Zo worden er volledig elektrische auto’s ingezet voor het vervoer van vrijwilligers en ondersteuning van lopers, wordt er alleen gebruik gemaakt van groene stroom en worden deelnemers gestimuleerd om enkel water uit de kraan te drinken.

Niet alleen zorgt de organisatie hiermee voor een aanzienlijk mindere belasting van milieu en grondstoffen. Men wil ook de deelnemers aan dit evenement meer bewust maken van de mogelijkheden om zelf ook “groener” te gaan leven.

Alles bij de Nijmeegse Vierdaagse door led verlicht

Binnen dit duurzaamheids-denken past ook de volledige verlichting van de Vierdaagse door middel van ledlampen. Ledverlichting is de meest energiezuinige lichtbron die er is.

Door het gebruik van led verlichting bespaart de Nijmeegse Vierdaagse een enorme hoeveelheid elektriciteit. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook natuurlijk minder slecht voor het milieu.

Verbod op halogeenlampen in 2018

De Europese Unie heeft besloten dat halogeenlampen per 1 september 2018 niet meer geproduceerd en verkocht mogen worden. 2018 lijkt nog ver weg, maar het betekent wel dat het steeds belangrijker wordt om consumenten en bedrijven over te laten stappen op ledverlichting. Niet iedereen is namelijk hier nu al mee bezig.

Bewust maken van voordelen van led verlichting

Het verbod op de productie en de verkoop van de gloeilamp in 2009 heeft aangetoond dat onduidelijkheid over de voordelen van ledverlichting en een veel hogere aanschafprijs ten opzichte van traditionele lichtbronnen, consumenten en bedrijven huiverig hebben gemaakt over led.

Dat de aanschaf van een ledlamp een investering is die zichzelf terugverdient door een langere levensduur en enorm lager energieverbruik, is nog onvoldoende bekend. Het is dus zaak dat consumenten en bedrijfsleven hier meer bewust van worden. En al nu gaan anticiperen op de uiteindelijk noodzakelijke aanschaf van ledverlichting.

Als meer bedrijven en evenementen het voorbeeld van de Nijmeegse Vierdaagse volgen en alleen nog maar ledverlichting gebruik, dan zal led als voornaamste lichtbron steeds meer geaccepteerd gaan worden.

Link:
Led verlichting: https://www.elektroshop.nl/led-verlichting-nl.html

Meer weten? Volg de cursus ‘Toepassen van ledverlichting in gebouwen‘ van EnergieOpleidingen. Bekijk hier het programma.