Update Vakbeurs Energie: Veiligheid rond stroom en led verlichting

Update Vakbeurs Energie: Veiligheid rond stroom en led verlichting

Elke week geven we een samenvatting van de berichten van de verschillende standhouders op Vakbeurs Energie om te laten zien welke onderwerpen er in oktober op de beurs voorbij komen. Deze week de veiligheid op het gebied van hoge stromen en led verlichting.

Plug-in adapter van Ritz

Voor het veilig transporteren en distribueren van hoge stromen kan het geïsoleerde railverbinding systeem van Ritz worden toegepast. Sinds halverwege 2016 levert Ritz ook een plug-in adapter grootte 3, beschikbaar tot 40,5kV. Deze is zo ontworpen dat deze ook op diverse systemen van Siemens en ABB aan te koppelen is.

Led verlichting

Bij het aanpassen van bestaande armaturen voor led verlichting komen een aantal risico’s om de hoek kijken. Deze risico’s worden besproken tijdens de workshop van Rob Keereweer, Managing Director van LEDSGOGREENER, tijdens de Vakbeurs Energie. In deze workshop gaat Keereweer in op de risico’s die samenhangen met het wijzigen van armaturen bij het toepassen van retrofit led verlichting. Bij het toepassen van zogenaamde retrofit lampen (led tubes, led pl’s, led spots e.d.) moet in veel gevallen het armatuur worden aangepast. Hierbij worden VSA’s afgekoppeld en wordt er 230V spanning omgeleid. Wat veel gebruikers zich niet realiseren is dat dit niet alleen gevaarlijke installaties kan opleveren, maar dat ook de CE-goedkeuring van armaturen vervalt en dat dit gevolgen kan hebben voor verzekering uitkeringen bij schade. Rob zal aangeven waarop u moet letten bij de verschillende soorten verlichting.

VakbeursEnergie

Duurzame stad

Naast veiligheid op het gebied van hoge stroom en led verlichting is er ook aandacht voor de duurzame stad. Alklima bv/Mitsubishi Electric neemt de beursbezoeker dit jaar mee op een Roadtrip door de moderne stad vol met de meest actuele duurzame elektrische klimaattechnologie. Mitsubishi Electric richt zich volledig op de energie van de toekomst. Dat wil zeggen: de energie mét de toekomst, want elektriciteit vormt nu al een volwaardige en krachtige bron achter complete klimaatsystemen van iedere schaalgrootte en gebruiksdoel. Op de stand voert de Roadtrip langs woningen, scholen, winkels, hotels en kantoren met elk hun specifieke oplossingen in all-electric en nul-op-de-meter. Daarbij komen talloze reeds gerealiseerde projecten in beeld.

Registreer hier direct voor uw bezoek aan de beurs.

VakbeursEnergie-slider