Greenchoice Marktplaats Lokale Energie met EXE

Greenchoice Marktplaats Lokale Energie met EXE

Duurzame energieleverancier Greenchoice gaat samenwerken met Energy eXchange Enablers (EXE). Het evenement HIER Opgewekt in Den Haag vormde het startschot voor de Marktplaats Lokale Energie van Greenchoice. Het product Enwire zorgt voor de techniek.

Persbericht – Greenchoice presenteerde tijdens Hier opgewekt haar nieuwe strategische aanpak over lokaal duurzaam opwekken, met verschillende praktische initiatieven samen met partners. Deze aanpak is onderdeel van de nieuwe strategie van Greenchoice: duurzaam en dichtbij. Pijlers van de nieuwe strategie zijn: 100% lokale duurzame energie, inzet van slimme technologie en klantenservice van het allerhoogste niveau. Eén van de initiatieven is dus de marktplaats Lokale Energie. ‘Op de marktplaats kunnen opwekkers, zoals een molenaar of een energiecoöperatie met een zonnepark, hun eigen energie verkopen. Consumenten kiezen hun opwekker en sluiten direct hun energiecontract af. De eerste gebruikers hebben zich al via de marktplaats ingeschreven, dat is een mijlpaal waar we trots op zijn’, aldus Joost van der Graaff van EXE.

Energiecoöperaties

Drie energiecoöperaties gaan hun opwek als eerste aanbieden via de marktplaats van Greenchoice: Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn, Zon op Nederland en Zuiderlicht. Een van de initiatiefnemers van het laatstgenoemde collectief, is enthousiast. Aukje van Bezeij: ‘We wekken samen energie op en vanaf vandaag kan je er ook voor kiezen die energie alleen af te nemen: lokaal, schoon en van je eigen school of voetbalclub. Hoe laagdrempelig en leuk is dat?’

Jeroen Vanson, accountmanager Lokale Energieprojecten bij Greenchoice, verheugt zich ook op lokaal succes: ‘Greenchoice werkt samen met tientallen energiecoöperaties aan lokale energieprojecten. Tegelijkertijd vragen onze klanten steeds vaker om mogelijkheden om deze energie af te nemen. De Marktplaats Lokale Energie brengt dit aanbod en deze vraag samen en geeft lokaal en duurzaam opgewekte energie een podium.’

EXE

Enwire is een product van EXE, een onderdeel van Alliander. EXE ontwikkelt software om toertreding tot de nieuwe energiemarkt te vergemakkelijken en onderlinge energiehandel mogelijk te maken.

Bron: Persbericht EXE