Vakbeurs Solar Solutions breidt verder uit

Vakbeurs Solar Solutions breidt verder uit

In de Expo Haarlemmermeer vindt op 22 en 23 maart het jaarlijkse Solar Solutions Int. plaats. Het grootste commerciële zonne-energie platform in de Benelux waar de professional producten kan vergelijken, informatie kan verzamelen en de inkoop kan regelen.

De zonne-energiesector beweegt zich snel in de richting van autarkie. Vakbeurs Solar Solutions speelt daarop in door een overzicht te bieden van nieuwe technieken, nieuwe producten en nieuwe markten. Alle toonaangevende leveranciers, importeurs en fabrikanten van zonnestroompanelen, omvormers, bekabeling, zonnecollectoren, zonneboilers, monitorsystemen, home automation, montagesystemen, opslagsystemen, gereedschappen en alle andere aan zonne-energie gerelateerde producten en diensten zijn aanwezig.  In 2017 zal er veel aandacht worden besteed aan opslagsystemen, home automation, smart energy solutions en microgrids.

Nationaal en internationaal

De bezoekersdoelgroepen zijn installatiebedrijven, bouwbedrijven, de energiesector, woning- en gebouwbeheerders, (semi)overheid, architecten en consultants. Solar Solutions richt zich voornamelijk op beslissers. Op de vakbeurs Solar Solutions kan de professional producten vergelijken, informatie vergaren en inkoop regelen. Een bezoek is dé manier om je efficiënt te oriënteren op de snelle veranderingen in deze dynamische sector. Solar Solutions geeft in één dag een helder overzicht van het gehele aanbod. Alle toonaangevende Nederlandse bedrijven en veel internationale exposanten uit 13 verschillende landen zijn aanwezig. Innovaties en technische primeurs staan tentoongesteld op de Innovatieboulevard. Een programma van op de praktijk gerichte workshops en trainingen is de gehele dag door gratis te volgen.

Solar Solutions is binnen vier jaar uitgegroeid tot het grootste commerciële zonne-energie platform in de Benelux. In 2016 werd Solar Solutions Int. bezocht door 4824 professionals, een toename van ruim 25%.

Solar Trendrapport

In 2016 is de omzet van de Nederlandse zonne-energiesector gestegen met 32% naar 2,5 miljard euro. Dat blijkt uit het Solar Trendrapport. Zo zijn er in totaal 2 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 525 MWp (467 MWp in 2015). Het grootste project van 2016, Solarport Delfzijl, bestaat uit 116.334 zonnepanelen met een totale omvang van 30,83 MWp. De gehele zonne-energiesector leverde eind 2016 9.275 voltijdbanen op en de jaarlijkse baten voor de staatskas komen uit op 200 miljoen euro.

Registreer hier voor een bezoek aan Solar Solutions 2017