Erasmus Energy Forum richt zich op energietransitie

Erasmus Energy Forum richt zich op energietransitie

Op 28 en 29 juni organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business (ECFEB) voor de zesde keer het Erasmus Energy Forum. Onder de titel ‘Accelerating the energy transition – paths to zero carbon energy’ komen vooraanstaande nationale en internationale vertegenwoordigers uit de wetenschap, politiek en het bedrijfsleven samen om de paden naar een klimaatneutrale toekomst te bespreken.

Science Day

Het Erasmus Energy Forum vindt dit jaar plaats op 28 en 29 juni in Rotterdam. De eerste dag is de ‘Science Day’ op de campus Woudestein van de Erasmus Universiteit. Keynotes zijn er van Catherine Rosenberg (University of Waterloo) en Robert Phillips (Uber). Ook presenteren de researchers van RSM hun onderzoeken rond energietransitie onder leiding van prof. dr. Wolf Ketter (wetenschappelijk directeur ECFEB). Aan het eind van de dag gaan de onderzoekers in debat met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven: hoe biedt de energietransitie ook kansen voor goede businesscases?

Business Day

Dag 2 is de ‘Business Day’ en vindt plaats in het WTC Rotterdam. Keynotes zijn er van Dolf Gielen (IRENA Innovation and Technology Centre), Felix Zhang (Envision Energy), hoogleraar energietransitie Jan Rotmans (EUR) en voormalig minister Maria van der Hoeven (Clingendael International Energy Programme).

Daarnaast schuiven onder andere demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma, Christopher McLachlan (Silicon Valley startup Pear.ai) en Ab van der Touw (Siemens) aan voor paneldiscussies over de rol die politiek en bedrijfsleven kunnen spelen bij het versnellen van de energietransitie. Ook zijn er diverse workshops en round table-discussies.

Uitreiking Erasmus Energy Awards

Tijdens het Erasmus Energy Forum worden traditiegetrouw ook de Erasmus Energy Awards uitgereikt. De Business Award gaat naar een persoon, organisatie of bedrijf met het innovatiefste concept of businessmodel op het gebied van duurzame energie. De Science Award gaat naar de researcher die op Science Day het onderzoek presenteerde dat nieuwe wetenschappelijke inzichten het best combineert met praktische relevantie van duurzame energie.

Over het Erasmus Energy Forum

Het Erasmus Energy Forum wordt georganiseerd door het Erasmus Centre for Future Energy Business. Dit Centre maakt deel uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en behelst een samenwerking van Rotterdam School of Management (RSM) en Erasmus School of Economics (ESE).

Het Erasmus Energy Forum 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors NEN, Shell, Siemens, Eneco, Stedin, Port of Rotterdam, gemeente Rotterdam, Ernst & Young en BMW. Founding partners zijn de RSM, de onderzoeksschool ERIM en het Erasmus Trustfonds.

Kijk voor meer informatie en het gehele programma op www.erasmusenergyforum.com.