Koelen, verwarmen én verse ventilatielucht via één kanaal

Koelen, verwarmen én verse ventilatielucht via één kanaal
PARTNERBIJDRAGE

De nieuwe mini-luchtverwarmer Elan van Brink Climate System brengt voor zowel bewoners als installateurs veel gemakken met zich mee. Eenvoudig verwarmen, koelen én ventileren via één kanaal. Maak kennis met de nieuwe Elan op de Vakbeurs Energie.

Persbericht – Eenvoudig verwarmen, koelen én ventileren met verse lucht via één kanaal. Voor de bewoner simpel te gebruiken en eenvoudig te installeren door de installateur. Zo brengt Brink Climate Systems zijn nieuwe mini-luchtverwarmers Elan op de markt.

Woningen worden steeds beter geïsoleerd en blijven daarom met steeds minder energie op temperatuur. De fabrikant ontwikkelde daarvoor de Elan-serie. Gecombineerd met een Renovent Excellent WTW-unit kunnen de toestellen via één kanaal warmte, eventueel koeling én verse ventilatielucht leveren. Eenvoudig en optimaal afgestemd op de huidige goed geïsoleerde woningen.

Twee varianten

Naast de bestaande Elan 4 brengt de specialist in luchtverwarming en ventilatiesystemen de Elan E op de markt. De Elan E is een volledig elektrische, direct gestookte, mini-luchtverwarmer. Het toestel levert in combinatie met een Renovent Excellent WTW-unit via één kanaal zowel warmte als verse ventilatielucht. Het andere toestel uit de serie, de Elan 4, is daarnaast ook geschikt voor koeling. Dit toestel is een indirect gestookte luchtverwarmer en haalt zijn warmte uit een cv-ketel, stadsverwarming of een warmtepomp. In combinatie met laatstgenoemde kan ook koude geleverd worden.

Verschillende klimaatzones

De Elan-toestellen zijn zo compact dat de toestellen eenvoudig kunnen worden gestapeld tot een installatie die in huis verschillende klimaatzones, ook CO2-gestuurd, schept en de binnenlucht in combinatie met de WTW-unit ververst.

Lucht is een prettig en comfortabel medium om het binnenklimaat op temperatuur te houden. De woningen die nu worden gebouwd zijn zo goed geïsoleerd dat daar maar weinig lucht voor verwarming nodig is. De Elan-toestellen zijn ook te gebruiken voor renovatieprojecten. Voor situaties waar meer capaciteit gevraagd wordt, zoals bijvoorbeeld vrijstaande huizen, levert Brink grotere systemen.

Elan E op Vakbeurs Energie

U kunt tijdens de Vakbeurs Energie voor het eerst kennismaken met de nieuwe Elan E. U vindt Brink Climate Systems op stand 03.E071. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Elan E? Via deze link blijft u op de hoogte.

Bron: Vakbeurs Energie