InnoEnergy kondigt einddatum aan voor investeringsronde 2017

InnoEnergy kondigt einddatum aan voor investeringsronde 2017

InnoEnergy, de promotor van innovatie in duurzame energie in Europa, heeft de einddatum aangekondigd voor inschrijvingen voor de investeringsronde van 2017 die innovaties in schone energie ondersteunen.

Innovators in schone energie die op zoek zijn naar financiering voor het einde van dit jaar moeten hun aanvraag vóór 23 oktober indienen om tijdig steun te krijgen.

De investeringsronde van 2017 is tot dusver de meest succesvolle voor InnoEnergy. Dit jaar heeft InnoEnergy al €23,5 miljoen geïnvesteerd in projecten op acht technologiegebieden in heel Europa. Dit brengt de totale investeringswaarde sinds de start van de investeringsronden in 2011 op €170,5 miljoen – dit vertaalt zich in €3 miljard aan verwachte verkopen.

De financiering is dit jaar verdeeld over 144 projectpartners – meer dan een derde van de 323 partnerships van InnoEnergy tot op heden. Hiervan zijn er 252 in de industriesector, 130 zijn MKB’s en 142 zijn wetenschappers. Daarnaast ondersteunt InnoEnergy 12 nieuwe projecten en diensten, die het totaal aantal projecten op 90 brengt.

Flexible financiering

Diego Pavia, CEO van InnoEnergy: ‘Het is onze missie om innovators op het gebied van duurzame energie op maat de flexibele financiering te bieden die ze nodig hebben om succesvol te zijn en te groeien – en om uiteindelijk de toekomst van schone energie in vervulling te brengen. Het doorlopende succes van onze investeringsrondes geeft aan dat we op de juiste weg zijn.’

De investeringsronde staat open voor bewezen Europese technologieconcepten die de toekomst van de energiesector helpen veranderen en de energietransitie accelereren. Het initiatief wil door het aanbieden van financiering en door succesvolle kandidaten in contact te brengen met het netwerk van industriedeskundigen van InnoEnergy, de uitdagingen voor de commercialisatie van technologie het hoofd bieden om zo de innovatie te versnellen.

Bedrijven kunnen via deze link meer informatie vinden over de investeringsronde en hoe ze een aanvraag moeten indienen.