C40 en Climate-KIC lanceren wereldwijde Urban Competition

C40 en Climate-KIC lanceren wereldwijde Urban Competition

C40 en Climate-KIC lanceerden de wereldwijde Urban Competition ‘Reinventing Cities‘. Doel is om steden versneld CO2-neutraal, gezonder en leefbaarder te maken. Veel steden zijn hier al mee bezig.

Via deze competitie is het mogelijk om nog meer steden hierbij te betrekken. Climate-KIC Benelux nodigt onder andere steden in Nederland uit zich hiervoor aan te melden.

Klimaatbestendige steden

Climate-KIC is een Europese klimaatcommunity die bedrijven, overheden, steden, kennisinstituten en startups samenbrengt. In de zeven zeven jaar dat zij nu bestaat, heeft zij al vele Europese steden ondersteund. In Utrecht bijvoorbeeld is zij betrokken bij de ontwikkeling van het gebied ‘Utrecht Het Nieuwe Centrum’. In samenwerking met inwoners, kleine en grote ondernemingen, wetenschappers, gemeente en provincie worden de meest innovatieve klimaatoplossingen ingezet voor werken, wonen, winkelen en uitgaan. De opgedane kennis en ervaringen zijn input voor andere steden om te werken aan een duurzame stad.

Dr. Kirsten Dunlop, CEO van Climate-KIC, over de samenwerking met C40: ‘Om klimaatactie aanzienlijk te versnellen, moeten we nieuwe economische modellen ontwikkelen en dit combineren met nieuwe manieren van zakendoen, geld verdienen, het gebruiken van grondstoffen én onze manier van leven. Door onze activiteiten te richten op stedelijke ecosystemen kunnen we innovatie gebruiken om te testen hoe drijfveren van bestuur, gedragsverandering, technologie en infrastructuur werken en achterhalen hoe zij elkaar beïnvloeden. Vervolgens bundelen we losstaande klimaatinitiatieven door steden te zien als ecosystemen die zijn verbonden aan mondiale waardenketens.’

Aanmelden voor de Urban Competition ‘Reinventing Cities’

Geïnteresseerde steden kunnen op het online platform C40 Reinventing Cities terecht voor meer informatie en om zich aan te melden. Ook is het voor architecten, urban planners, ontwerpers, ondernemers, klimaatexperts, buurtinitiatieven, innovators en kunstenaars mogelijk zich bij dit initiatief aan te sluiten. Deadline voor aanmelden is 20 april 2018.